Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Hvordan melder jeg meg på landsmøtet?

Delegat? Du får påmeldingslenke fra din delegasjonsleder. Her finner du kontaktinformasjon til delegasjonslederne for hvert fylke. Oversikt over de valgte delegatene på landsmøtet, vil bli publisert her.

 

Vara? Varaer skal ikke forhåndspåmelde seg, men vil få muligheten til å melde seg på ved frafall i delegasjonen. Les mer under spørsmålet “Hvordan fungerer varaordningen?”.

 

Publikum? Du melder deg på landsmøtet som observatør her. Alle som ønsker, kan melde seg på som observatør. Kostnaden må du dekke selv, hvis du ikke har avtalt noe andre med lokal- eller fylkeslaget ditt. Det er begrenset med plasser i salen. 

 

Hvordan fungerer varaordningen?

Ifølge innstillingen til møteregler  er det “ikke anledning til å overføre stemmeretten sin til en varadelegat dersom en midlertidig forlater salen, men hvis en delegat må forlate landsmøtet i løpet av helgen kan delegasjonen melde at stemmeretten overføres til vara som skal være oppnevnt i nummerert rekkefølge innen fristen.” (påmeldingsfristen).

 

Varaer skal ikke forhåndspåmelde seg, men vil få muligheten til å melde seg på ved frafall i delegasjonen. Ved frafall er det delegasjonsleders ansvar å melde i fra til sekretariatet ([email protected]) om endringer i delegasjonen og hvilken vara som stepper inn.

 

MDG nasjonalt dekker ikke kostanden for varaer som ikke stepper inn i løpet av møtet. Dette betyr at hvis en delegasjon ønsker å ha varaene sine tilstede som observatører under møtet, må varaene melde seg på som observatører, på fylkeslagets kostnad. Skulle det bli nødvendig for varaen og steppe inn, vil kostnaden for observatøravgiften bli refundert for de dagene varaen stepper inn.

 

Hva er forskjellen på en delegat, en observatør og en vara?

En delegat er valgt som en representant for fylket sitt. Delegater har tale- og stemmerett. Observatører er tilstede for å observere landsmøtet, og har ikke tale- og stemmerett, med mindre de har forslags eller talerett i kraft av verv i partiet. Du kan lese mer om hvem som har forslags- tale- og stemmerett på landsmøtet i vedtektene, §7.4.

 

Mange fylkeslag velger nummererte varaer som kan steppe inn dersom noen av delegatene skulle måtte melde frafall av ulike grunner. Hvis fylkeslag ønsker at varaene skal være tilstede under landsmøtet, må de dekke kostnadene selv. Da melder man varaer på som observatører. Om en vara skulle være nødt til å steppe inn for en delegat, dekker partiet nasjonalt kostnadene for varaen.

 

 

Jeg kan ikke delta på hele landsmøtet. Hva skjer da?

Ifølge innstillingen til møteregler er det “ikke anledning til å overføre stemmeretten sin til en varadelegat dersom en midlertidig forlater salen, men hvis en delegat må forlate landsmøtet i løpet av helgen kan delegasjonen melde at stemmeretten overføres til vara som skal være oppnevnt i nummerert rekkefølge innen fristen.” (påmeldingsfristen).

 

Alle fylkene kan kan derfor velge nummererte varaer. Du kan avtale med din delegasjonsleder at deres vara kan steppe inn for deg i løpet av møtet.

 

 

Jeg kan ikke delta på landsmøtet som delegat likevel. Hva gjør jeg?

Mange fylkeslag velger nummererte varaer som kan steppe inn dersom noen av delegatene skulle måtte melde frafall av ulike grunner. Gi beskjed til din delegasjonsleder at du ikke kan delta likevel, så videreformidler delegasjonsleder til landsmøte-teamet og til vara-delegaten.

 

 

Hvem betaler for delegaters kostnader på landsmøtet?

Partiet dekker deltakelse, inkludert kost og losji på dobbeltrom for alle delegater. Hvis du ønsker å bo på enkeltrom, må du betalte mellomlegget på kr 480,- selv. Hvis du i tillegg trenger tilslutningsdøgn, blir prisen på enkeltrom torsdag til fredag eller søndag til mandag kr 500,-. Enkelte fylkeslag dekker noen av disse kostnadene for deg. Ta kontakt med din fylkesleder for å høre om ditt lag gjør det.

 

 

Hvem dekker tilslutningsdøgn?

Partiet dekker tilslutningsdøgn i dobbeltrom torsdag til fredag /søndag til mandag for delegater som av praktiske grunner må ha ekstra overnatting for å rekke møtestart. Frist for å melde inn behov for tilslutningsdøgn er 7. april - lik som påmeldingsfristen. Prisen for deltakelse på enkeltrom, med tilslutningsdøgn, er kr 980,-.

 

 

Hvem betaler for reisen til landsmøtet?

Alle delegater sender inn reiseregning til MDG Nasjonalt, og får alle sine reiseutgifter refundert. Du kan lese mer om reiseregninger og refusjon her. MDG Nasjonalt estimerer forventet snittkostnad for reise og fakturerer hvert fylkeslag for antall delegater ganger satsen, som i 2023 er sat til 850 kr (reiseutjevning).

 

 

Hva hvis jeg har spesielle behov?

Hvis du har spesielle behov, kan du melde i fra om det når du melder deg på. Vi skal gjøre vårt ytterste for å imøtekomme ditt behov, enten det handler om allergier, barn på landsmøtet, eller annen tilrettelegging.

Meld fra om du trenger noen type tilrettelegging på hotellrommet. Har du hørselshemming skal du ha eget brannvarslingssystem. 

 

 

Hva hvis jeg må ha med barnet mitt på landsmøtet?

Vi tilbyr barnepass når det er nødvendig til delegater som må ha med seg barn på landsmøtet. Utgifter for reise og opphold for barn refunderes av partiet. Barnepassmulighetene er begrenset da det håndteres av frivillige. Det er derfor kun tilgjengelig i gitte tidsrom i programmet, og tilbys ikke under middag og annen fritid. Observatører og andre besøkende kan ikke benytte seg av barnepassordningen, men må selv ordne med barnepass hvis de trenger det.  Om du trenger barnepass og/eller barneseng på rommet, må du melde fra om dette når du melder deg på. 

 

Landsmøtet skal være en trygg arena for alle. Det er derfor ikke tillatt å nyte alkoholholdige drikkevarer i landsmøtesalen. Berusede personer vises bort i fra landsmøtet. Vær klar over at det er alkoholservering etter middag i baren.

 

 

Hvordan ivaretas unge delegater under møtet?

Landsmøtet skal være en trygg arena for alle, også for mindreårige delegater. Det er ikke tillatt å nyte alkoholholdige drikkevarer i landsmøtesalen. Berusede personer vises bort i fra landsmøtet. Vær klar over at det er alkoholservering etter middag i baren.

 

Vi innhenter samtykke og kontaktinformasjon fra foresatte for alle som skal sende mindreårige til landsmøtet. Grønn Ungdom har en egen delegasjonsleder og deltar i planlegging av møte for å sikre trivsel for alle. Dersom du har spørsmål, eller ønsker å komme i kontakt med oss underveis i møtet, kan du ringe landsmøtekoordinator Ingvill Aalborg på 988 81 426 eller [email protected]

 

Spørsmål i forkant, kan rettes til [email protected]. Se for øvrig våre retningslinjer for etiske retningslinjer og våre rutiner for varsling.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle