Vedtak på landsmøtet

 

Landsmøtet skal behandle endring av prinsipprogrammet, Et tett europeisk samarbeid er avgjørende i vår tid, vedtekter, valg av sentrale tillitsverv, i tillegg til årsmeldinger, regnskap og budsjett.

Sakspapirer til landsmøtet finner du her.

Prinsipprogram

Landsmøtets vedtak i saken kan du lese her. 

EU

Landsmøtets vedtak i saken kan du lese her. 

Personvalg

Du kan se hvem som ble valgt på landsmøtet her. 

Vedtekter

Du kan se landsmøtets vedtak her. 

Protokollmerknader

Protokollmerknader sendes til [email protected] og publiseres her. Du kan sende e-post til [email protected] dersom du vil tilslutte deg protokollmerknader. Frist: 14.mai. Protokollmerknader med tilslutninger vil bli en del av det offentlige referatet fra møtet.

Protokollmerknad 1: "Jeg ønsker å reservere meg mot å forsvare EU-forhandlinger nå. Jeg er overbevist om at dette er en stor tabbe på målet mot å bli et folkeparti, at timingen er helt feil og at det vil være fullstendig håpløst å kommunisere inn mot lokalvalget. Vi har også fått varslet en del utmeldinger dersom dette ble vedtatt, ressurser vi ikke har råd til å miste, og ønsker å kunne stå fritt til å sympatisere med dem i dette."

Jo Inge Buskenes - Delegat 174

Protokollmerknad 2: trukket

Protokollmerknad 3: "EU saken er unødvendig på noverande tidspunkt, ein teoretisk øvelse som, for mange av oss lokalpolitikere, vil bli eit forstyrrande element i den kommande lokalvalgkampen. Auka grønt samarbeid internasjonalt, scandinavisk og europeisk sikkerhetspolitikk og energisikkerhet på kort sikt er kjempeviktig og debatt om desse sakene kan bli skadelidende under ein forstyrrande EU-debatt. Det er fint at partiet understreker at me som lokalpolitikere står fritt til å utmeisla vår eigen lokalpolitikk."

Kurt Henning Ådnanes - Delegat 155, Vestland. Førstekandidat Bømlo kommune

Tilsluttet: Simen Paulsen - Delegat 177, Viken. 

Protokollmerknad 4: "Jeg vil reservere meg mot EU-resolusjonen."

Marthe Arnesen

Protokollmerknad 5: "ønsker med denne merknaden å vise støtte og bekymring for et standpunkt som gjør det vanskeligere å være et miljøparti i området der våre medlemmer og frivillige fra før opplever sterkere motstand til partiet. At store deler av sentralstyret og sentrale politikere i de større byene har fremmet ønske om å ikke bare sondere medlemsskap med sikte på folkeavstemning, men presser på for et vedtak hvor partiet inntar en posisjon i EU-spørsmålet bidrar partiets ledende personer til forverret situasjon for sine kollegaer som har en lenger vei for å komme høyt på et politisk strå. Slik enkelte har en overbevisning om at EU-medlemskap er veien å gå for en grønnere fremtid ønsker denne kandidaten merknad om sin overbevisning om at vi må utvise større forståelse og støtte med de av oss med mindre politisk makt og en lengre politisk vei til velgere for å oppnå en grønnere fremtid. Like etter voteringen delte MDG en statusoppdatering på Facebook med feil opplysninger om vedtaket som ble fattet av landsmøtet og tok med setningen som landsmøtet aktivt stemte mot og fjernet fra det opprinnelige forslaget (...med sikte på Norsk EU-medlemskap). For undertegnede understreker dette at sentrale deler av partiet bidrar unødig aktivt til svekket tillit internt og polarisering eksternt."

Hans Heen Sikkeland - Delegat 205

Tilsluttet: Simen Paulsen - Delegat 177, Viken. 

Protokollmerknad 6: "EU-prosessen før og under LM ble ubalansert fremlagt, der ja-siden dominerte innleggene. Internasjonalt utvalgs 11 nettmøter i Grønn torsdag ble drevet av EU-tilhengere. Debattantene i sofa-streamen torsdag 11. mai besto av 2 ja-folk og 2 EU-agnostikere. Lan Marie Bergs innledning til LM-saken var pro EU. Prosessen burde ha vært fremlagt mer balansert."

Hanne Feragen - Trøndelag

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EU-vorspielsdebatt torsdag kveld

Velkommen til vorspielsdebatt om EU! Fortsatt usikker på hva du skal mene om EU på Landsmøtet? Da kan du se denne pre-debatten om EU torsdagkveld, hvor du får høre ulike synspunkter fra partifeller og hvor NRK-veteran og tidligere Europa-korrespondent Christian Borch forteller litt om hvordan EU har utviklet seg siden 90-tallet. Følg med på torsdag 11. mai kl 19-20.15 på mdg.no/live

Ressursdokumenter til Et tett europeisk samarbeid er avgjørende i vår tid

Q&A med vanlige spørsmål og svar om norsk EU-medlemsskap: I dette dokumentet finner du svar på typiske spørsmål om EU-medlemskap, utarbeidet av medlemmer i sentralstyret som står bak flertallsinnstillingen. Der finner du også lenke til de 11 temamøtene som har vært arrangert digitalt det siste året om EU og europapolitikk.

Debattopplegg som lokallag og fylkeslag kan bruke som de vil: Her er et forslag til debattopplegg for å hjelpe lokal- og fylkeslag til å debattere EU.

 

Under landsmøter vil det på denne siden publiseres vedtakene for personvalg, politiske uttalelser og øvrige saker. Siden vil oppdateres fortløpende under landsmøte, så sjekk innom jevnlig!

 

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle