MDG vil grunnlovsfeste dyrs egenverdi

Miljøpartiet De Grønne er for et samfunn der solidariteten også omfatter dyr og natur.

- Dette er den mest ambisiøse dyrevelferdspolitikken i Norge. Grønn politikk bygger på en grunnleggende respekt for alt liv. Derfor vil vi grunnlovsfeste dyrs egenverdi. Dyra har egenverdi som betyr at dyrenes liv har verdi for dyra selv, uavhengig av hvor nyttige eller unyttige de er for mennesker, sier Nora Selnæs, ungdomskandidat for MDG i Sør-Trøndelag.

 

MDG vil også innføre dyrepoliti i hele landet. Partiet har lenge tatt til orde for å utvide dagens ordning.

 

- Kriminalitet mot dyr og dårlig dyrevelferd skjer dessverre over hele landet. Vold mot dyr er en alvorlig forbrytelse. Dyrene fortjener bedre enn dagens praksis med henleggelser og manglende straffereaksjoner. Sammen med obligatorisk ID-merking av alle familiedyr, vil dyrepoliti over hele landet gjøre det lettere å sikre rettferdighet for dyrene, sier Selnæs.

 

Det ble flertall for å avvikle den kommersielle hvalfangsten og fase ut dyreforsøk der det er mulig. Partiet gikk også inn for en rekke punkter for bedre dyrevelferd i landbruket, blant annet å starte utfasing av burhøns og kverning av hanekyllinger i eggindustrien.

 

Partiet vil pålegge krav om kurs og sertifisering for hundeoppdrettere med to kull eller mer i året.

 

- Vi vet at mange hunder avles til store helseproblemer, spesielt for raser som over lang tid har blitt avlet med tanke på utseende heller enn for en sunn kropp. Det må vi få en slutt på, sier Selnæs.

 

Se hele vedtaket her

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle