Torkil Vederhus gjenvalgt som partisekretær

Søndag ble Torkil Vederhus gjenvalgt som partisekretær av et enstemmig Landsmøte.

- Torkil er en empatisk leder, og en skarp politisk analytiker. Han nyter svært høy tillit på alle nivåer i organisasjonen, og under de krevende omstillingene samfunnet går gjennom i lys av covid-19, har han evnet å rigge partiorganisasjonen til en ny stortingsvalgkamp, klare til å bryte sperregrensa og nok et historisk gjennombrudd for De Grønne, sier Endre Borgen Mæland, leder av Valgkomiteen.

 

Hverken partileder Une Bastholm eller partiets nestledere var på valg i år, men noen utskiftninger ble det gjort i Sentralstyret. Farid Shariati og Thor Haakon Bakke ble gjenvalgt som faste medlemmer, og med seg får de Hanne Lisa Matt, Lan Marie Berg og Tore Dyrendahl, som alle tre var vara til Sentralstyret i forrige periode. Tommy Reinås og Johannes Wahl Gran ble gjenvalgt som vara til Sentralstyret, og får selskap av Harald Moskvil, landbrukspolitisk talsperson og førstekandidat i Vestfold, Ulrikke Torgersen, førstekandidat i Rogaland, og Margit Fausko, førstekandidat i Buskerud. Kristin Knutsen ble gjenvalgt som Internasjonal kontakt.

 

Landsmøte valgte også ny leder til Grønt Kvinnenettverk. Katrine Nødtvet fra Bergen er utdannet psykolog, og holdt på med en doktorgrad ved Norges handelshøyskole før hun ble utnevnt som byråd for kultur, mangfold og likestilling i Bergen i 2019. Hun har et stort engasjement for inkludering og likestilling, og ønsker å jobbe for økt fokus på disse temaene både internt og eksternt.

 

- MDG må bli mer synlige i debattene om likestilling og diskriminering. Verdien av mangfold, og like muligheter for alle er sentrale deler av vårt verdigrunnlag, men det er kanskje ikke det første folk flest assosierer med oss. Derfor er jeg veldig glad for at Landsmøtet nå har vedtatt at et mangfoldig samfunn for og med alle skal være en av våre hovedsatsinger!

 

Med seg i ledelsen får hun Almaz Asfaha, som er fungerende nestleder i dag, og Signe Bakke Sølberg.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle