Grønt Demokratilab

Globalt er demokratiet i krise, med nesten to tiår med tilbakegang i henhold til ulike demokratiindekser.

I 2024 vil nesten 40 % av menneskeheten gå til stemmeurnene, i valg som spenner fra ufritt og urettferdig (f.eks. Russland), via fritt men urettferdig (f.eks. India) til fritt og rettferdig (f.eks. EU og USA) og med noen som ennå ikke er bestemt (f.eks. Venezuela).

Med demokrati ved et veiskille, bør den globale grønne bevegelsen gjøre status, analysere årsakene til krympingen av demokratisk rom og finne fram til handlinger for grønne partier og deres allierte for å få demokratiet tilbake på rett spor.

Konseptet "Grønt Demokratilab" er å organisere en serie webinarer med foredragsholdere – noen tilknyttet grønne partier og andre ikke – som kan fokusere på ulike aspekter av utfordringer til demokratiet, presentere temaet sitt i formatet 'situasjon – årsaker – konsekvenser', og til slutt foreslå noen politiske handlinger som grønne partier (og allierte) kan ta nasjonalt og internasjonalt.

Webinarene varer i én time, med en 30-minutters introduksjon etterfulgt av diskusjon. De ville finne sted på ettermiddagen, med mål om 3-5 i 2024 og flere i 2025. De vil bli tatt opp for de som ikke kan følge dem live.

Kommende webinarer blir kunngjort bl.a. her.

Webinar 1: Status og trender for demokratiet i verden

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle