Slik blir din nye klimahverdag med MDG

Billigere kollektiv, mindre klimabekymringer og enklere hverdagslogistikk er bare noe av det du kan se frem til hvis vi får bestemme.

FNs klimapanel er krystallklare: Klimakrisa er her nå. Hvis vi skal leve et godt liv i framtida, uten å måtte bekymre oss for stadig mer ekstremvær, så må vi ta grep i dag. Vi har planen klar: Vi skal snu norsk klimapolitikk på rekordtid. Heldigvis vil det gjøre hverdagen din bedre. Fordi politikk som er bra for miljøet er også bra for mennesker.

 

Du belønnes for gode klimavalg
Vi skal gjøre det lettere og billigere å leve miljøvennlig og dyrere å forurense. Derfor vil vi kutte billettprisene på kollektivtransport over hele landet med minst 20 prosent, kutte momsen på reparasjon og gjenbruk, legge til rette for flere dele- og utleieordninger, og forsterke din rett til å reklamere på ting som går i stykker på grunn av dårlig holdbarhet. Da kan du ta gode valg uten å få dårlig samvittighet og gjøre ting som er dårlig for miljøet!

 

Bedre kollektivtilbud
I tillegg til å kutte priser, må vi også forsterke kollektivtilbudet. Vi vil ha nattog-tilbud til Europa, mye raskere tog mellom byene, bygge Nord-Norgebanen og flytte taxfree-ordningen fra flyplassene og over til togene som går til utlandet. Og du, sykkelsatsingen vår er det ingen partier som er i nærheten av.

 

Bedre byer å bo i
Norske byer har i alt for mange år hadde blitt bygd på bilens premisser. Mange steder har den bilvennlige politikken ført til dårlig luft, høye klimagassutslipp, utrygge skoleveier, få og dårligere sykkelveier og at både biler, busser og trikker står og stanger i kø. Det er denne utviklingen vi jobber med å snu. Vi skal redusere biltrafikken og gi mer plass til folk. Vi skal sørge for trygg og ren luft, få på plass lekeplasser og parker og etablere bilfrie hjertesoner rundt byskoler i hele landet. Målet vårt er at flere skal kunne bosette seg i «10-minuttersbyer» der hjem, jobb, nærbutikk, barnehage eller andre tilbud er innenfor rekkevidde av ti minutters sykkel eller gange.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle