Ni grunner til å stemme MDG i 2023

Når regjeringen nøyer seg med å prate, så må vi i MDG handle. I alle kommuner og fylker over hele Norge går MDG til valg på å kutte klimagassutslipp og ta vare på naturen. Vi kjemper for et grønt næringsliv og for solidaritet med de som er dårligst stilt. Slik skaper vi gode og trygge lokalsamfunn.

Her er 9 gode grunner til å stemme MDG i lokalvalget 2023. Vi lover velgerne at vi vil kjempe for å:

1. Være de fremste forkjemperne for å ta vare på og reetablere naturen. En intakt og økologisk bærekraftig natur er også det aller beste vernet mot klimaendringer.

2. Gjennomføre en storsatsing som ruster oss mot klimaendringene. Alt det vi skal bygge i norske kommuner fremover må bidra til bedre beredskap, og vi må sørge for å bygge på steder som er trygge. 

3. Fjerne alle utslippskilder i norske kommuner. Senest i 2035 må det norske samfunnet i hovedsak ha sluttet med klimagassutslipp. Vi i MDG skal bruke alle virkemidler som er nødvendige for å nå dette målet.

4. Sette ned prisen på kollektivtransport, samtidig som vi skal sørge for bedre tilbud.

5. Stanse nedbyggingen av natur og matjord og åpne opp strandsonen i hele landet. 

6. Bygge flere gratis og grønne møteplasser i alle byer og bygder.  

7. Legge til rette for et grønt næringsliv ved at kommunen og fylket stiller krav om nullutslipp, gjenbruk og reparasjon i innkjøp.

8. Holde politikere etterrettelige gjennom åpenhet om økonomiske interesser, sterk innsynsrett, offentlige lobbyregistre og streng håndheving av habilitetsregler og karanteneperioder i alle kommuner og fylker.

9. Kutte i behovsprøving og krav i alle sosialtjenester, basert på prinsippene om garantert minsteinntekt, for at folk som trenger det skal bli møtt med den verdighet og respekt de fortjener.

 

Klar for mer lokal klimahandling? Stem MDG i dag!

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle