Une Bastholm

Partileder


Une Bastholm er tidligere partileder og MDGs representant for Akershus på Stortinget. Før det var hun gründer og aktiv i miljøbevegelsen. 

[SOCIAL]

https://twitter.com/uneaba

https://www.facebook.com/UneBastholm

https://www.instagram.com/unebastholm

Une Bastholm (f. 1986) er partileder i De Grønne. Hun representerer Akershus på Stortinget, og sitter i energi- og miljøkomiteen. I perioden 2013 til 2017 var Une 1. vara til Stortinget, og fra 2017 til 2021 var hun vår eneste representant på Stortinget. Hun jobbet fast som rådgiver i stortingsgruppa fram til hun tiltrådte som nasjonal talsperson i 2016.


 

Une ble tidlig politisk aktiv og har erfaring fra organisasjoner som Framtiden i Våre Hender, AUF, Naturvernforbundet og Dyrevernalliansen. Hun ble med i De Grønne i 2010, og har tidligere hatt en rekke ulike verv i partiet lokalt og nasjonalt.

Une har bakgrunn som gründer, og var med å starte en familiedrevet butikk i Trondheim med dagligvarer som er miljøvennlige, rettferdig handlede og dyrevennlige. Hun har utdanning fra Tyskland, Wales og Norge med master i internasjonal sikkerhetspolitikk.

På Stortinget kjemper Une for en mer rettferdig klima- og miljøpolitikk som tar Norge til et moderne og bærekraftig velferdssamfunn. Hun har også et sterkt engasjement for flyktningers situasjon, for sterkere dyrevern og mer demokrati og økonomisk åpenhet. Une har også markert seg for barns psykiske helse og unges medvirkning.

– De store politiske skillelinjene i vår tid går ikke lenger mellom rødt og blått, men mellom grønt og grått. Det aller viktigste for friheten, velferden og mulighetene til de som er unge nå, er om vi som er voksne tør å ta klimakuttene som trengs og bremse egen grådighet, eller om vi skyver regningen over på barna våre. De Grønne har aldri vært viktigere.

 

Du kan se Une sitt lobbyregister her!

 

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle