Meld deg på

La oss diskutere formuesskatt!

Meld deg på

Hvor

Zoom / Stortinget
Oslo 0179
Norway

Kontaktperson: Kristin Gjørv

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

23.04.2024 KL.20:00

#Grønnskattepolitikk 4

Hvordan sørge for både omfordeling og verdiskapning?
Korte pitsjer fra fem gründere, og en samtale mellom to av dem, Agenda og Abelia om hvilke løsninger vi kan finne sammen om

Tidspunkt: Tirsdag 23.4. kl 20:00 - 21:30
Sted: Zoom / Stortinget

Program: 

Pitsje-fest!
Hva bør MDG gjøre for gründerne?
Gründere pitsjer sine problemer og mulige løsninger for oss.

Jo Egil Tobiassen - har en master fra Fudan University i kinesisk og internasjonal politikk. Han startet Northern Playground for 10 år siden, hvor han utfordrer hele forretningsmodellen til tekstilbransjen gjennom sin visjon - å redusere verdens klesforbruk. Det ønsker han å oppnå gjennom blant annet gratis reparasjon slik at du bruker klærne til de er helt utslitt. Isteden for å hente kapitalbehovet fra store investorer startet han isteden en folkefinansieringskampanje. 

Lars Oscar Fossen Øvstegård driver med utleie av næringseiendom gjennom o Øvstegård as. Han står i front for en gruppe som ønsker å saksøke staten for å finne ut om den norske formuesskatten bryter med menneskerettighetene og grunnloven.

Chul Christian Aamodt: Chul var sentral i å bygge og internasjonalisere softwareselskapet Mintra som leverer softwareløsninger til oljeindustrien. Han var blant selskapets største aksjonærer da det i 2014 ble kjøpt for nesten 500.000.000 kroner. Etter dette bygde han blant annet nettavisen enerWE som i 2021 med Europower, der han er medeier sammen med DN Media Group. Som partner i Metrics Venture skal Chul investere 30 millioner i softwareselskaper. Han sitter i dag i styret og som aksjonær i Onix og har også en deltidsstilling som mentor for studenter ved BI som ønsker å bygge egen bedrift. 

Merete Nygaard er jurist og har jobbet mange år som forretningsadvokat. Hun startet først sitt eget advokatfirma og for 7 år siden ble hun advokat-robot-gründer. Da startet hun Lawbotics med Lexolve som teknologiplattform. Selskapet automatiserer juridisk arbeid for enkle, juridiske tjenester. 

Fredrik Gulowsen er serie-grunder, investor og samfunnsaktivist med tro på skalerbar teknologi og risikokapital. Fredrik er til daglig grunder og daglig leder i Nyby, et teknologiselskap som gjennom utviklingspartnerskap med sykehus, kommuner og store organisasjoner har utviklet en helt ny type digital plattform som gjør samarbeid mellom siloer og sektorer mulig på skalerbar måte - gjennom samarbeidsnettverk for oppgavedeling og tjenestetilbud. Fredrik er også medgründer av investeringsselskapet Skyfall Ventures som forvalter 300 mnok til tidligfaseinvesteringer. Fredrik er også medgründer i netthandelsselskapet Oda. Fredrik har studert statsvitenskap og samfunnsøkonomi på UiO og har en Executive master fra BI.

Debatt:
Kan vi finne løsninger for omfordeling og verdiskapning?
To gründere møter Abelia og Agenda 

Deltakere: 

Hannah Gitmark

Nils-Ola Widme

Merete Nygaard 

Fredrik Gulowsen

Hannah Gitmark er nestleder i Tankesmien Agenda. Hun har tidligere jobbet som politisk journalist i Dagsavisen, journalist i Oppland Arbeiderblad og som praktikant ved den norske EU-ambassaden. Hannah har en bachelor i statsvitenskap fra NTNU og Universitetet i Buenos Aires, samt en master i økonomi og ledelse fra BI. Tankesmien Agenda ble opprettet av LO i 2014 som en uavhengig tankesmie. 

Nils-Ola Widme er næringspolitisk direktør i Abelia. Han er også styremedlem i Lovdata og i Næringslivets Sikkerhetsråd. Tidligere har han jobbet flere år i næringsdepartementet og i privat sektor. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, med spesialisering i europarett og har også en mastergrad fra NHH. 

Meld deg på her. Det mulig å delta på zoom eller fysisk på Stortinget. 
- Lenke for digital deltakelse er her 
- Det er ikke mulig å delta fysisk uten påmelding i god tid i forkant.

 

Se opptak fra gjennomførte møter her

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle