Norges frihandelsavtale med Kina

  1. Regjeringen må legge opp til åpenhet om Norges prioriteringer i forhandlinger om handelsavtaler, og sørge for at Stortinget og sivilsamfunnet informeres og inkluderes i disse prosessene.
  2. Norge må stille krav til frihandelsavtaler med Kina og andre land, hvor respekt for menneskerettigheter, rettsstat og ytringsfrihet skal stå sentralt, i tillegg til arbeidstakerrettigheter og klima- og miljøstandarder.
  3. Norge skal alltid sette prinsipper om rettsstat, ytringsfrihet og menneskerettigheter over økonomisk vinning, i de tilfellene hvor det foreligger en konflikt.
  4. Norge skal ta initiativ overfor EU om å stå sammen om å støtte retten til frie ytringer, rettsstat og menneskerettigheter i Kina.
  5. Norge skal søke handelsavtaler basert på mellommenneskelige, solidariske og økologiske prinsipper, feks. gjennom investeringer i grønn teknologi, med likeverdige parter, og hvor demokrati og gjennomsiktighet er ivaretatt.

 

Vedtatt av landsstyret 7. juni 2020

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle