Lan Marie Nguyen Berg


Miljø og samferdsel | Presse: 922 92 525  E-post

Foto: Sturlason

 

Lan har vært byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune siden 2015. Her har hun stått i spissen for det grønne prosjektet i Oslo, og gjennomført politikken til De Grønne raskere enn det mange trodde var mulig.

Lan var aktiv i miljøbevegelsen i flere år før hun ble med i De Grønne, med fokus på internasjonal klimapolitikk, solidaritet og konkrete løsninger for klimatilpasning i land i sør. Hun har jobbet med klimaforskning for CICERO og UiO, og hun har vært med å arrangere en av Oslos største kulturfestivaler, Melafestivalen.

 

I 2019 går hun for gjenvalg og stiller som førstekandidat på Oslo MDGs valgliste.

 

Lans hjertesaker

Klima. Klimakampen er vår tids store solidaritetssak fordi stadig flere mennesker drives på flukt på grunn av naturkatastrofer. Oslo har en av verdens mest ambisiøse klimamål, og man følger opp målene med tiltak som fungerer. Oslo er på god vei til å bli en av de første byen i verden som slutter med klimagassutslipp, og det gjøres med tiltak som gjøre livet til innbyggerne bedre.

Tygge skoleveier. Det er ingen ønsker seg flere biler rundt skolene eller der de bor. Lan får mange henvendelser fra foreldre som er lei av støy, ulykker, forurensning og trafikk rundt barna sine. De neste årene ønsker Lan å fortsette å gjøre det enklere for barn å kunne gå og sykle trygt til skolen.

Plast. Med De Grønne i byråd har Oslo blitt en internasjonal foregangsby i kampen mot plastforsøpling. Som en av de første stedene i verden slutter kommunen med unødvendig plastforsøpling, og man gjennomfører en lang rekke tiltak for å begrense og rydde opp i plastforsøplingen i byen.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle