Vindkraftverk på Fosen

Vedtatt av Miljøpartiet De Grønnes sentralstyre 16.12.2021

 

  • I MDGs arbeid med Fosen-saken skal vi si tydelig at den prinsipielle konsekvensen av dommen er at turbinene må rives, og at MDG vil støtte et krav fra reindriftsutøverne om riving. MDG ber regjeringen om å respektere Høyesteretts domsavsigelse i Fosen-saken og legge fram en plan for hvordan de samiske reindriftsutøvernes rett til kulturutøvelse kan respekteres, og anlegget kan tas ned, øvrig infrastruktur og inngrep fjernes, og naturen gjenopprettes til sin opprinnelige tilstand.
  • Hvis regjeringen ikke selv tar initiativ til dette, vil MDG fremme forslag i Stortinget om en ny vurdering av tillatelsen til Øyfjellet-utbyggingen i lys av Fosen-dommen.
  • MDG mener Fosen-saken må markere et skille i norsk naturpolitikk og respekten for samiske rettigheter, der vi slutter å gjøre irreversible menneskelige inngrep i reindriftsområder og urørt natur.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle