Bli kjent med MDGs nye partisekretær

Kristin Antun gikk inn i politikken for barna sine.

Navn: Kristin Antun
Bosted: Åsgreina, Nannestad
Alder: 43 år
Bakgrunn: Fulltidspolitiker i 8 år

Kristin Antun har jobbet som heltidspolitiker i Viken og Akershus de åtte siste årene, sentralstyremedlem og ombud i MDG. Med betydelig ærefrykt trer hun nå inn i rollen som partisekretær. Kristin er et kjent navn for mange av medlemmene i MDG, men kanskje ikke for folk utad. Antun har vokst opp på Kløfta, og beskriver seg selv som hardtarbeidende, følsom og samvittighetsfull.

Hennes miljøengasjement startet med boikott av palmeolje og shoppestopp, men da saken om reservasjonsrett for leger til å utføre abort var aktuell, følte hun at hun måtte gjøre enda mer. 

– Uansett utfall tenkte jeg at ungene mine skulle vite at jeg prøvde. Jeg ville ikke bare sitte hjemme og klage, men heller delta aktivt i demokratiet. 

En del av gjengen

Nå ønsker hun å bygge lag i sin nye stilling.

– Som partisekretær er jeg opptatt av å løfte folk rundt meg, og være lyttende.

Antun ønsker at nye medlemmer skal bli møtt av det samme åpne partiet som møtte henne. Fremover ønsker hun å være med på å skape et parti som folk har såpass lyst til å være en del av, at de ikke klarer å la være. 

– At folk synes det er så ålreit å være en del av gjengen at de går ut og forteller om den. Jeg ønsker et inkluderende parti som er fint og trygt, hvor alle som er med vil stå på stand, banke på dører og skrive i avisen fordi de er stolte av partiet, forteller hun. 

Foto: Ane Skarvøy

Her er talen Kristin holdt på Landsmøtet:

Kjære landsmøte!

Kjære miljøpartiet de grønne!

Da jeg meldte meg inn i partiet, for ganske nøyaktig 10 år siden hadde jeg ingen store planer om å bli aktiv. Veldig fort ble jeg likevel helt bergtatt av folka jeg møtte, av alle dere, kunnskapen deres, av interessen for å lytte til og lære av hverandre, og ikke minst av vilja til å gjøre endringer som vil gjøre verden bedre, også når det koster noe for oss selv. Lysten til å være med ble for sterk, og siden har jeg prøvd å stadig lære mer, bli flinkere, gjøre mer for den verden som vi sammen jobber for.

Mitt møte med Miljøpartiet De Grønne ble noe av det mest engasjerende jeg har opplevd.Kjære landsmøte - det er for få mennesker i dette landet som kjenner politikken vår godt nok. Det veit jeg, for hvis de hadde gjort det, hadde flere stemt på oss! Vår oppgave nå, er å vise fram det samfunnet vi jobber for, og skal vi lykkes må hver og en av oss bidra.

Kjære landsmøte – derfor håper jeg alle som kommer innom partiet vårt får den samme opplevelsen som meg. Hvis vi skal vinne valget, må det være ikke bare viktig, men også gøy og inspirerende og fint å være med i gjengen vår. Folk må ha lyst til å være med på det vi gjør, være gira på å representere oss, være stolte av dette laget. Og hvis dere gir meg tilliten, er det mitt løfte til dere idag.

Jeg skal gjøre alt jeg kan for å holde partiet støtt for dere. Dere skal vite at partiet dere fronter er solid, og raust, og fullt av glede og engasjement og sprell, at vi står sammen i alvoret, og tåler det når noen gjør feil. At vi rydder opp det som må ryddes, og hjelper til der det trengs. Hvis dere vil, lover jeg å gjøre alt jeg kan, for at det skal være gøy og trygt og fint å være medlem, frivillig, tillitsvalgt, folkevalgt og ansatt i verdens beste parti.

Sånn at vi sammen kan vinne valget.

Sånn at vi sammen kan endre verden.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle