Ønsker “hentefri” for foreldre med barn i barnehage

MDGs landsmøte vedtok å gå inn for å gi småbarnsforeldre med barn i barnehagealder «hentefri». Det vil i praksis si rett til å gå ned til 90 prosent stilling med full lønnskompensasjon.

– Livsfasen hvor man har barn er en stressende fase hvor veldig mange opplever krysspress som et stort problem i hverdagen. Hentefri i barnehagen vil hjelpe mange småbarnsforeldre i tidsklemma, sier MDGs stortingsrepresentant Lan Marie Berg.

MDG gikk også inn for en velferdsreform for mer tid. Partiet vil blant annet innføre prøveprosjekter på 30-timers uke i offentlig sektor.

– Den store planen til dagens ledende politikere virker å være at dagens unge arbeidstakere må jobbe lenger og lenger, og føde så mange barn de kan i tjeneste for staten. Det høres ikke særlig lystig ut, sier Berg. 

Berg viser til at over halvparten av norske arbeidstakere har opplevd så mye stress på jobb at de bekymrer seg for sin mentale og fysiske helse. Hele 8 av 10 unge arbeidstakere sier de har vært utbrent, eller nære ved å bli utbrent. 

– Det er helt uforståelig at arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) til nå blankt har avvist vårt forslag om å teste ulike former for kortere arbeidstid og mer fleksibilitet i offentlig sektor i samarbeid med partene i arbeidslivet. Det bør i det minste kunne utredes. I dagens samfunn mener vi at mer tid burde være den nye velferdsreformen.

MDG vil redusere redusere stress og press også i landbruket

– I dag er bare én av seks bønder kvinner. Det er et svært sterkt signal om at systemet i landbruket ikke fungerer. Nå blir nyfødte unger med i fjøset, i traktoren og ut på jordet. Slik kan vi ikke ha det. MDG vil ha bedre avløserordningen og sørge for at kvinner i landbruket får samme sosiale sikkerhet rundt svangerskap, fødsel og barseltid som ellers i samfunnet, sier Berg.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle