Foto: Arne J. Mortensen

Ap- og Sp-regjeringen har sagt ja til å bygge en firefelts motorveibro rett gjennom naturreservatet Lågendeltaet ved Lillehammer. Også Høyre, Frp, Venstre og Krf vil bygge ny E6 her. Dette må vi stoppe!

Reservatet ble opprettet i 1990 for å «bevare et viktig og spesielt våtmarksområde i sin naturlige tilstand med vegetasjon og dyreliv, og å verne om et spesielt rikt og interessant fugleliv.» Miljødirektoratet sa derfor nei til å bygge vei her, men miljøminister Espen Barth Eide omgjorde vedtaket, omtrent før blekket på den ferske internasjonale naturavtalen var tørt.

Vil du vite mer?


Vern Lågendeltaet for alltid

– Enda en motorvei i Lågendeltaet blir aldri et miljøtiltak. Nye, breiere veier gir flere biler og mer kø. At natur er vernet betyr ingenting hvis dette vernet bare kan oppheves når som helst, sier Marius Sunde, som er MDGs førstekandidat i Lillehammer.

– Klimaminister Espen Barth Eide er flink til å snakke pent om naturen og si de riktige setningene. Men du kan ikke bygge en motorvei gjennom Lågendeltaet og samtidig påstå at du tar naturvern på alvor, sier partileder Arild Hermstad.

Redd naturen – bli medlem!

MDG er partiet som alltid kjemper for naturen. Sammen med SV, Rødt og Venstre foreslo vi i Stortinget å stanse utbygging av E6 i Lågendeltaet, men Frp, Krf, Sp, Ap og Høyre stemte for motorvei. Vi trenger deg for å få en endring! Klikk her for å lese mer om hva det betyr å være medlem.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle