Ungdommens tid

Sammen skal vi lage en framtid du gleder deg til.

For to år siden protesterte tusenvis av klimastreikere foran Stortinget. Meldingen var klar: Politikerne hadde ikke gjort nok for å hindre klimakrisa, kutte utslipp og ta ansvar for framtiden. I år skal vi stemme.

Det store flertallet blant unge er bekymret for konsekvensene av klimaendringene. Vi ser hvordan endringer av årstidene, høyere temperaturer og heftigere regnbyger fører til mer ras, flom, ekstrem varme og skogbranner ute av kontroll. Vi vet at klimaendringen vil få størst konsekvenser for oss selv og dem som kommer etter oss. Vi ser allerede nå hvordan klimaendringene går utover både mennesker og natur i hele verden.

Vi har medisinen. På tide å ta den. 

Men alt er ikke mørkt. Pandemien har minnet oss på hvor viktig det er å være forberedt på fremtidige kriser som klimaendringene kan forårsake. Den har minnet oss på at den beste medisinen for en syk verden er å forebygge før krisa oppstår. Vi kan fremdeles stoppe de mest katastrofale følgende av klimakrisa, men det haster. I Norge har klimagassutslippene knapt gått ned de siste tredve årene. Regjering etter regjering har gått høyt ut, men fasiten er knapt tre prosent nedgang siden 1990. De neste ni årene må tempoet i kuttene til et helt annet nivå.

Vi fikser dette. Sammen.

Bekymringen vår skal snus. Ikke med nye tomme klimaløfter, med ved å ta krisen på alvor. Det er på tide å gå fra ord til handling og skape en framtid vi kan glede oss til. Valglokalene åpner 10. august. La oss sørge for at Norge tar ansvar i klimakampen.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle