Meld deg på

Kan trivelige nabolag gi færre sykehusinnleggelser?

Meld deg på

Hvor

Uhørt
11 Torggata
Oslo 0181
Norway

Eivind Hoff Elimari

95429517

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

03.11.2021 KL.17:00

I halvannet år har vi kjent på hvor viktig gode forhold til andre mennesker er. Studier har vist at ensomhet gir større dødelighet enn å røyke 15 sigaretter om dagen. Men kan samfunnet bekjempe ensomhet og sosial isolasjon like effektivt som det kan bekjempe røyking? 

Den lille engelske byen Frome i Somerset har ved å skape et mer hjertevarmt samfunn redusert akuttinnleggelser på sykehus med 17 prosent mellom 2013 og 2017. Samtidig økte innleggelsene med 20% i resten av fylket. Hvis resultatene i Frome kan oppnås andre steder vil det være et av de største medisinske gjennombruddene på flere tiår, skriver the Guardian

En av nøkkelpersonene bak Fromes-modellen, Julian Abel, kommer nå til Oslo for å fortelle om Fromes suksess og samtale om hvordan modellen kan tilpasses til norske forhold.


Arrangementet blir holdt på engelsk. Det blir strømmet og lagt ut i opptak.

Program:

17:00-17:20 - Julian Abel, doktor i palliativ medisin og leder av Compassionate Communities UK : The Frome model in a nutshell

17:20-18:00 - Panelsamtale

- Julian Abel
- Mette Kalager, lege og professor ved Senter for klinisk effektforskning, Universitetet i Oslo
- Lisa Marie Ness Klungland, stortingsrepresentant for Sp i helse- og omsorgskomiteen 
- Kristoffer Robin Haug, helsepolitisk talsperson i MDG og 1. vara til Stortinget

18:00-18:30 - Mingling

Vel møtt!

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle