Hvordan ta miljøvennlige valg når du har nok annet å tenke på?

Hverdagen med småbarn preges ofte av lite søvn, tid og overskudd. Ingen har tid til å være miljøekspert i tillegg! Derfor må det rette valget også være det lette.

Du skal ikke måtte følge en haug av greenfluencere, google på deg såre tomler eller granske etiketten på smørpakka for å være miljøvennlig. 

Når vi snakker om å gjøre det lett å velge rett, betyr det å gjøre det som er best for klima og miljø til det åpenbare og “automatiske” valget!

På matbutikken

For det første må de virkelig miljøskadelige produktene stoppes lenge før de når butikkhylla. Videre handler det gjerne om pris - for de fleste er det naturlig å velge det som virker bra og billig. 

Vi vil derfor fjerne moms på frukt og grønt, og øke den på sukkerholdige varer og kjøtt. Da blir det mer fristende å velge flere sunne og plantebaserte middager! Seks av ti har allerede tatt grep for å spise mer miljøvennlig, og vi kan gjøre det enklere for flere å gjøre det. 

Når du trenger ting

Det finnes masse utstyr og produkter som gjør livet med barn bedre, men det kan fort bli dyrt og lite bærekraftig - i alle fall om man skal kjøpe alt nytt!

Vi vil kutte avgifter på reparasjoner og gjenbruk. Da blir det lettere og billigere å unngå å kjøpe nytt.

Vi vil også bygge videre på det velfungerende bruktmarkedet ved å opprette fellesarenaer for reparasjon, redesign, utlån, gjenbruk og ombruk. 

Når du skal et sted

Mange foreldre står i tidsklemma, med krevende jobber, levering og henting i barnehage og skole, mat som skal handles og ting som skal gjøres. Ofte er det lettest å ta bilen for å få dagen til å gå opp, mens det er tungvint å velge miljøvennlig. 

Vil vil at flere skal få barnehage i nærmiljøet, så de kan levere og hente med sykkel eller til fots. Skoleveien skal bli trygg med færre biler, så folk ikke må kjøre ungene og forsterke en negativ spiral. 

Kollektivtransporten må få flere avganger, så det blir bedre plass, og du skal ikke engang trenge sjekke rutetabellen på de mest trafikkerte strekningene. Prisene vil vi kutte med 20 prosent for voksne, mens barn under skolealder alltid skal gå gratis. 

Her er andre spørsmål vi har svart på:

Hvordan kan dere gjøre hverdagen med barn lettere?

Hva mener dere om skole og barnehage?

Har dere prøvd å ta bussen med tre barn og fem handleposer?

Hva skal barna våre leve av når vi ikke lenger har olja?

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle