Slik stemmer du grønt i dag

14. september 2015

NB! Valget er nå avsluttet. Takk for at du stemte grønt i år! Les mer her.

(Fram til kl. 21 i dag 14. september kan du gi din stemme til kommune- og fylkestingsvalget. I år er viktigere enn noen gang å dra til valgurnene og stemme – vi farger Norge grønt!

I år stiller De Grønne lister i alle fylker og over 200 kommuner. Selv om vi ikke stiller liste i din hjemkommune, kan altså du fortsatt stemme på oss ved fylkestingsvalget. Vær med og stem inn en grønnere fremtid for norske byer og lokalsamfunn de neste fire kommende årene!

I år er en stemme til De Grønne nemlig viktigere enn noen gang for å kunne sette i gang og gjennomføre den livsviktige omstillingen Norge trenger for å møte dagens og morgendagens store utfordringer: arbeid, helse, integrering, klima og utdanning.

Hvordan stemme grønt?

  1. Finn ditt nærmeste valglokale her.
  2. Ta med deg legitimasjon til valglokalet. Du skal ha fått et valgkort i posten. Det er ikke nødvendig å ta med valgkort, men da går det litt fortere å stemme.
  3. Finn fram riktig valgseddel (det med «Miljøpartiet De Grønne» på) og legg det inn i konvolutten du får utdelt. Legg konvolutten inn i valgurnen.

Mer informasjon om valget finner du her.

Hvorfor stemme grønt?

1. Fornybar fremtidNorge er ved en viktig korsvei nå. Vi kan enten fortsette å leve i den fossile alderen, eller vi kan tenke fremover og sette i gang det nødvendige arbeidet med å omstille Norge til et grønt samfunn for fremtiden. Vi trenger handlekraftige politikere som er villige til å prioritere klima og miljø, og ta steget fullt ut og gjennomføre det grønne skiftet.

2. Grønne lokalsamfunn: Norske kommuner over hele landet trenger et grønt løft. Vi vil skape trivelige og inkluderende byrom og livskraftige lokalsamfunn. Vi vil gi mer plass til sykkel og myke trafikanter i byene, og utbedre kollektivtrafikken i utkantstrøk. Og vi vil ha en ansvarlig og human flyktning- og integreringspolitikk som gir rom for vekst og utvikling.

3. Bevar livsgrunnlaget: Vi vil skape forutsetningene for et grønt næringsliv, opprette nye arbeidsplasser, og bygge klimasmarte boliger landet rundt – uten at det går på bekostning av matjord eller sårbare naturområder. Vi vil heve bevisstheten rundt bærekraftig forbruk, bremse kjøpepresset og lære oss nye måter å utvikle, skape og gjenbruke på.

Tenk nytt. Stem grønt. Godt valg!