Argumentene du trenger

Å fortelle høyt at du kommer til å stemme MDG kommer til å ha stor effekt på valgresultatet. Vi forstår at det ikke alltid er lett å vite hva du skal si, men du er uansett en klimahelt når du prøver! Slik snakker du med familien om å stemme MDG. Vi heier på deg. Her har vi samlet noen argumenter til de vanligste diskusjonene om vår politikk.

 

 

Det finnes bare ett miljøparti

Påstand: «Det finnes andre partier som har like god politikk som MDG på klima og miljø.»

Svar 1: «Det er alle tidligere regjeringer sin feil at Norge aldri har nådd et eneste av sine klimamål. De andre partiene har vist at de er villige til å forhandle bort klima om de får gjennomslag på andre områder.»

Svar 2: «Husker du den klimarapporten fra FN? FNs generalsekretær sier nå at alle verdens land må slutte å lete etter olje og gass. Om Venstre og SV hadde gått sammen med oss om et letestans-ultimatum, så hadde vi fått gjort det FN ber oss om. Men nei, de er åpne for å forhandle om også det. Det er helt vanlig med ultimatum i politikken: Høyre har for eksempel satt bensin-ultimatum og bompengeultimatum de siste årene, mens Støre setter ultimatum på EØS-avtalen.»


For mennesker og miljø

Påstand: «MDG har mye fint de altså, men det er litt vanskelig å velge et parti som kun bryr seg om klima og miljø.»

Svar: «Du som var så aktiv på Instagram i forbindelse BLM-demoen og under Pride, da kan jo MDG absolutt kan være et parti for deg. De kjemper for de store verdisakene i vår tid: Klima, antirasisme, likestilling, diskriminering og LHBT-rettigheter. I 2017 la MDG fram forslag om rusreform som ble nedstemt, mens i 2019 stemte Stortinget ned forslaget til MDG om forbud mot homoterapi.»

 

Et parti for Oslofolk

Påstand: «For meg er virker det som at MDG er et parti for folk i de store byene, og da tenker jeg på Oslo spesielt.» 

Svar: «Grunnen til at MDG snakker så mye om Oslo, er jo også fordi de har fått mye gjennomslag for den grønne politikken. For noen år siden ble de kåret til Europas miljøhovedstad, og det hadde jo vært skikkelig kult om Norge også ble et internasjonalt klima-forbilde!»

 

Rettferdig omfordeling

Påstand: «Men klimatiltak kommer jo til å gå ut over de som har minst, de har ikke råd til å kjøpe Tesla de veit du.»

Svar: «Det er ikke rettferdig at de rike bare blir rikere og de fattige blir fattigere. De som tjener mest skal skatte mer med MDG i regjering. Mens de med lav eller gjennomsnittlig inntekt skal skatte mindre. Omfordeling gjør man over skatteseddelen, ikke med klimapolitikk.»

 

Å velge miljøvennlig

Påstand: «Jeg skulle gjerne tatt toget oftere jeg, men det er jo bare forsinkelser og signalfeil over hele linja. Det er vanskelig å stole på at det alltid går et tog her til lands.» 

Svar: «Enig i at det er vanskelig å ta toget i dag, men det er egentlig ikke så rart, når regjeringa ikke har satset på det. MDG vil kutte pengebruken på nye motorveier og heller bruke dem på jernbane. Det vil øke kapasiteten og kutte reisetiden på togreiser mellom storbyene, slik at det blir et godt alternativ til å fly.»


Dyrevelferd

Påstand: «MDG snakker mye om tog, sykkel og oljekutt. Det er sjelden man hører så mye om dyra.»

Svar: «MDG er kåret av både NOAH og Dyrevernsalliansen til å være beste parti for dyra. Det er blant annet fordi de vil grunnlovsfeste dyrs egenverdi, kjemper for ulven og har snakket dyrenes sak i Stortinget.»

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle