Om ubåten U-864 på Fedje

Saken er stoppet opp fordi de ansvarlige myndigheter ikke er villig til å ta kostnaden for å fjerne vraket av U-864. MDG mener at spørsmålet om sikkerheten og risiko ikke skal stoppe en heving.

MDG ber om at saken U-864 gjenopptas i Stortinget med formål om heving av ubåtvraket, med en metode som medfører lav risiko for spredning av kvikksølv. Vi ber om det arbeidet som stoppet opp i 2008 blir videreført, med å innhente anbud, og utarbeide et totalt kostnadsestimat.

MDG ber om at nødvendige tiltak iverksettes og ferdigstilles i løpet av sommeren 2019. Dette vil da være innenfor målet i Stortingsmelding nr. 37 (2012–2013) kapittel 8: Utslipp og bruk av kjemikalier som utgjør en alvorlig trussel mot miljøet i de norske havområdene skal kontinuerlig reduseres med mål om å stanse utslippene innen 2020.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle