Flere skinner, ikke flere papirmøller – MDG går imot EUs fjerde jernbanepakke

Miljøpartiet de grønne er imot at Norge skal innføre EUs jernbanepakke fire i norsk lovverk. Det Norge trenger er flere skinner, ikke flere papirmøller. Jernbanepakken vil ikke gi et bedre togtilbud, men en mer fragmentert jernbanesektor.

Miljøpartiet De Grønne står sammen med resten av den europeiske grønne bevegelsen i sin motstand av pakken, som innebærer en liberalisering uten hensyn til å sikre et bedre tilbud for passasjerene.

Regjeringen har lovet bedre togtilbud i mange år, men resultatene uteblir. Istedenfor å bruke milliarder på omorganisering, oppsplittinger og nye administrative nivåer foreslår De Grønne en massiv satsing på lyntog og Intercity her og nå.

Norsk jernbane trenger en hestekur, men fragmentering av tilbudet er ikke riktig medisin. Tog må bli et reelt alternativ til luft og vei, og da trenger Norge en massiv utbygging av infrastruktur, og vi trenger det nå.

 

Vedtatt av Miljøpartiet De Grønnes Landsstyre 7-9. september 2018.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle