De Grønne går mot ny etterretningslov

Miljøpartiet De Grønne tar Datatilsynet, Amnesty International og Dataskydd.net/DFRI sine innsigelser i sine respektive høringssvar til lovforslaget svært alvorlig. Dette styrker vår overbevisning om at en så inngripende lov ikke hører hjemme i en liberal rettsstat, og er derfor imot forslaget.

 

Miljøpartiet De Grønne krever at forsvarsdepartementet legger fram et nytt forslag, uten masseovervåking og åpning for å kreve bakdører i kryptering, og med lengre høringsfrist.

Miljøpartiet De Grønne er enige i PSTs vurdering om at "lovutkastet og høringsnotatet er noe vanskelig tilgjengelig" samt at "svært kort høringsfrist uten mulighet til fristutsettelse, gir begrensninger i høringsinstansenes muligheter til å inngi adekvate høringsuttalelser". Disse faktorene er uholdbare i et demokratisk samfunn, spesielt når lovforslaget er såpass skadelig for personvern og privatliv, og dermed også for demokratiet selv.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle