229 personer ønsker å redde Saltstraumen. 229 av målet på 500

Saltstraumen utenfor Bodø er en av verdens sterkeste malstrømmer, med en fantastisk naturrikdom som ble vernet i 2013. Men nå gir nye miljøtrusler nye bekymringer: Fiskeredskaper på avveie utgjør en fare for både folk, fugl og fisk, mens økt omfang av undervannsjakt (harpunering) skaper bekymring for den sårbare steinbitbestanden i straumen.

Derfor krever vi

  • at forsøplingen av straumen straks minimeres gjennom den kommende forvaltningsplanen for Saltstraumen marine verneområde, eller om nødvendig ved revisjon av verneforskriften for Saltstraumen
  • at regjeringen får på plass et forbud mot undervannsjakt på bunnlevende fisk


Underskriftene vil bli overlevert regjeringen ved klima- og miljøminister Espen Barth Eide eller fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Tusen takk for at du vil være med og redde naturen i Saltstraumen! Sammen sikrer vi at også kommende generasjoner får ta del i naturopplevelser i verdensklasse. 

 

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle