Kjære grønne venner!

Jeg har nå hatt min første hele uke som konstituert leder for partiet etter at Une trakk seg som partileder. Uken har vært hektisk, men også oppløftende. Takk til alle som har sendt varme hilsener til Une og oss i ledelsen etter at nyheten ble kjent. 

Torsdag 25. august avholdt vi ekstraordinært landsstyremøte digitalt. Der ble det enstemmig vedtatt å gå inn for å ha et ekstraordinært landsmøte den 26. november. Det blir et viktig møte for partiet, hvor vi skal velge permanent partileder, og eventuelt ny nestleder. Jeg er glad for at det er mange som har stilt seg til rådighet for partiet og som ønsker å lede Norges viktigste politiske prosjekt. At vi har mange dyktige kandidater gir partiet en god prosess og et tydelig forankret mandat til en ny ledelse for partiet.

I helgen har vi hatt sentralstyresamling i Asker. Der har vi diskutert politiske målsetninger for partiet nasjonalt, oppfølging av evalueringen fra 2021, jobbet med handlingsplanen vår, og diskutert mål og strategier som vil gjøre oss bedre rustet til å gjøre et godt valg i 2023. Vi har et svært kompetent sentralstyre, og nå skal vi bruke ukene fremover på å forberede landsstyrets vedtak om valgkampstrategi. Jeg gleder meg vilt til lokalvalgkampen, det er ikke mye som kan konkurrere med sultne folk som står på lister og vil bli valgt, flankert med et fantastisk korps av frivillige som skal fortelle velgerne hvorfor MDG har verdens aller viktigste politiske prosjekt.

Valgkampen starter snart

De to viktigste tingene for meg som partileder frem til 26.11 blir å komme i gang med valgkampforberedelser, og samtidig legge til rette for at våre folkevalgte og tillitsvalgte i hele landet får den støtte de trenger fra ledelsen. Mange av dem står i mange tøffe saker. Jeg vil at dere skal vite at vi er her for å støtte dere når det trengs, og at det bare er å ta kontakt om dere lurer på noe.

Vi er nå også så heldige å ha Ingrid Liland i fullt virke som nestleder for MDG, og sammen med Torkil som partisekretær legger vi tre i arbeidsutvalget stor vekt på tett dialog med hele partiet. Sammen med sentralstyret og landsstyret skal vi lose partiet trygt gjennom de neste månedene. Men ikke bare det: Vi skal blåse i gang valgkampen fra nord til syd, gjennom Grønn stafett fra 10. september.

MDG står for solidaritet og langsiktighet

Vi lever i en tid med flere farlige kriser som utspiller seg samtidig. Konflikten mellom demokratiske land i Europa på den ene siden og Russland på den andre er rystende. Våpnene er ikke bare bomber og granater, men også gass, hvete, kunstgjødsel, fake news og cyberkrig for å destabilisere demokratier. Putin forsøker å sette innbyggere, organisasjoner, bedrifter og land opp mot hverandre, og det setter samholdet med våre naboland og med Ukraina på prøve.

MDG har de siste ukene gått tydelig ut mot andre norske partier som lar seg ubevisst bruke til å sette norske interesser opp mot våre venner og alliertes interesser. Vi skal ikke gjøre den samme feilen. Det er MDGs  oppgave å sørge for at Norge består testen vi nå står overfor, og vi må gjøre vårt for at Norge og våre naboland kommer ut av denne krisen styrket og med et større samhold.

Vi har løsningene på de store krisene

Akkurat nå ser vi hva 1,2 graders global oppvarming har gjort med kloden vår. Det er grusomme scener som utspiller seg på tre kontinenter samtidig, og særlig det som utspiller seg i Pakistan akkurat nå er hjerteskjærende. Klimaforskerne har advart, men vi har ikke handlet.

Men det er fortsatt håp, vi kan fortsatt unngå de farligste scenariene, og ruste oss for det som uansett skjer. Vi trenger å vise solidaritet med de som rammes og Norge må ta sitt klimaansvar på alvor. Derfor trengs et sterkt MDG mer enn noensinne. Vi har de beste løsningene på klima- og naturkrisen som også fordeler mer rettferdig og skaper gode liv for folk der de bor.

Det er vår oppgave fremover å formidle dette budskapet til alle som er nysgjerrig på partiet vårt. Det er også vesentlig at våre løsninger og perspektiver kan sette rammer for de viktige diskusjonene knyttet til strømstøtte, energisparing og klimaløsninger som akkurat nå preger norsk politikk. Du kan lese mer om våre løsninger for energiutfordringene vi opplever her.

Jeg gleder meg til å løpe i gang valgkampen fra den 10. september med kampanjen Grønn stafett, og håper å se flest mulig grønne folk på veien!

- Arild

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle