Enkelt forklart: Slik vil MDG prioritere!

Hvordan ville MDG fordelt pengene dersom vi styrte landet? Svarene finner du her – i vårt alternative statsbudsjett.

Over halvparten i Norge mener politikerne gjør for lite for å løse klimakrisen, og syv av ti mener at hver og en har et ansvar for å kutte i egne utslipp. Vi er helt enig. Nå er det på høy tid med en regjering som tar ansvar for å løse klimakrisen. Et mer miljøvennlig Norge vil være et bedre land å bo i.

Vi gjør det lett å velge rett

Vi gjør det billigere å reise og spise miljøvennlig, kutter prisen på reparasjoner og gjenbruk, og sponser kjøp av elsykkel, ladestasjoner i borettslaget og energisparing hjemme. Å forurense blir dyrere med oss. Les om ni ting vi gjør billigere her.

Vi kutter nok utslipp og sørger for grønne jobber til alle

Vi viser hvordan utslippene i Norge kan reduseres med 60 prosent i løpet av de neste ni årene ved å fase ut utslipp fra olje, industri og transport. Samtidig legger vi en plan for Norge etter olja, og skaper grønne jobber i alle sektorer. Vi satser særlig på ny industri innen havvind, miljøvennlige skip og karbonlagring.

Vi gjør samfunnet rettferdig

Vi setter skattene kraftig ned for dem som har minst og opp for dem som har mest. Vi reduserer sosiale forskjeller, styrker velferdsordningene for familier og styrker den offentlig rettshjelpen.

Vi bruker fellesskapets penger smartere

Vi må omprioritere pengene fra motorveier – til tog, kollektivtransport, rassikring og ladestasjoner til elbil. Vi setter opp prisen på å fly mellom storbyene – og kutter den på tog, buss og ferje. Vi slutter å lete etter mer olje – og investerer heller penger og kunnskap i grønn industri og de levende, fornybare naturressursene våre. Det er mulig, og det er smart.

 

Er du ekstra interessert? Hele alternativt statsbudsjett finner du her.

 

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle