Nå kan du bidra til nytt partiprogram

Programprosessen er igang, og programkomiteen ber om innspill fra både lokallag, medlemmer og eksterne. Du kan også søke om å få bli med i et temautvalg.

På landsmøtet i 2021 skal Miljøpartiet De Grønne vedta et nytt arbeidsprogram for stortingsperioden 2021-2025. Programkomiteen er godt igang med arbeidet.

 

– Fram til jul fokuserer vi på å finne ut hvilken overordnet retning partiet ønsker for det nye programmet og hvilke politikkområder som trenger mest jobb, sier Lage Nøst, programkomiteens leder.

 

 

Innspillsrunden er igang

Komiteen har laget en spørreundersøkelse som alle medlemmer og sympatisører oppfordres til å svare på innen 5. november. I tillegg kan alle kommentere på hva de vil beholde eller forandre i dagens program via program.mdg.no.

 

– Lokallagene bør begynne diskusjonene allerede nå, slik at vi får mange gode innspill så fort som mulig. Rett etter jul begynner vi å skrive førsteutkastet, som skal lanseres allerede i mai neste år, sier Nøst.

 

For å stimulere til diskusjon i partiet, har komiteen laget et møteopplegg for lokallag som vil gi innspill til det nye programmet. Nøst håper mange arrangerer programmøter før jul.

 

– Vi har fått mange flere folkevalgte siden forrige program ble vedtatt, og vi har gjennomført en super valgkamp, så det er et hav av ny erfaring programkomiteen kan høste av nå. Da er vi avhengige av at hele partiet snakker sammen, og bidrar med innspill tidlig. Jo mer konkret, jo bedre, oppfordrer han.

 

Innspill til komiteen kan sendes til [email protected], eller rettes til den av komiteens medlemmer som har ansvar for det aktuelle politikkområdet.

 

 

Søker medlemmer til temautvalg

Programkomiteen har også vedtatt å sette ned temautvalg på tre politikkområder, og søker nå kandidater til utvalgene.

 

Utvalgene er:

  • Klima og natur
  • Distriktspolitikk
  • Velferd og velstand i det 21. århundre

 

Hvert utvalg får i oppgave å produsere en rapport som identifiserer konkrete samfunnsproblemer på feltet og presenterer forslag til ny politikk. Rapportene skal leveres til komiteen innen utgangen av januar 2020.

 

– Vi hadde positive erfaringer med temautvalg i forrige programprosess, sier Nøst.

 

– Det er en måte for komiteen å kunne dykke litt dypere i særlig viktige saker for partiet, og involvere flere i diskusjonen.

 

Utvalgene skal bestå av maks fem medlemmer hver, og det er ikke et krav å være MDG-medlem for å søke. Du kan sende søknad med CV og begrunnelse til [email protected] (eller bare anbefale kandidater). Søknadsfristen er 11. november.

 

 

Du finner mer informasjon om programkomiteen og programprosessen her.

 

Last ned powerpoint-presentasjonen til programmøter for lokallag her. Pdf-versjon her. Vil du invitere noen fra programkomiteen til ditt lokallagsmøte? Send en henvendelse til [email protected].

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle