MDG vil gjøre det billigere å spise på restaurant

Søndag vedtok MDG blant annet bedre forvaltning av matjord, å satse mer på små- og mellomstore gårdsbruk og nulltoleranse for nedbygging av matjord.

-Bøndene våre gjør verdens viktigste jobb. I en verden med sult, befolkningsvekst og stadig større klimaendringer, har vi et stort ansvar for å produsere mat mest mulig bærekraftig. Skal vi greie dette, trenger vi en ny kurs i norsk landbrukspolitikk, sier Une Bastholm, nasjonal talsperson i Miljøpartiet De Grønne.

 

-For å sikre framtidas matproduksjon, må vi ha en nullvisjon for nedbygging av matjord. Det er jeg glad for at landsmøtet har vedtatt i helgen, og dette er noe vi jobber knallhardt for rundt omkring i våre lokallag over hele landet, sier Bastholm.

 

I tillegg har MDG i helgen vedtatt at partiet vil fjerne momsen på frukt og grønt, og å redusere momsen på mat på serveringssteder fra 25 til 15 prosent.

 

- Billigere mat på restauranter og andre spisesteder er bra for både mennesker og miljø. Det handler om å vri forbruket fra materielt forbruk til opplevelser og kultur, samtidig som det vil gi flere arbeidsplasser og er bra for bygde- og bylivet.

 

De Grønne mener landbruk i hele landet, mer korn- og grøntproduksjon og mindre kjøttproduksjon vil føre til økt selvforsyning, bedre folkehelse, lavere klimagassutslipp, mer naturmangfold, bedre livskvalitet og lavere offentlige utgifter.

 

- Myndighetene har i mange tiår sett på folkehelsepolitikk, miljøpolitikk og jordbrukspolitikk som tre separate ting. Det har kostet Norge dyrt, og det er dette De Grønne ønsker å gjøre noe med.

 

Hadde vi økt forbruket av fullkorn, frukt og grønt og samtidig redusert forbruket av rødt og bearbeidet kjøtt i tråd med de offentlige helseanbefalingene, ville samfunnet ifølge Helsedirektoratet spart om lag 60 milliarder kroner hvert år. I tillegg ville klimautslippene trolig gått ned, og selvforsyningsgraden i Norge opp.

 

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle