Førsteutkast til nytt partiprogram lansert

Nå ber programkomiteen om dine innspill til ny politikk for De Grønne.

I mars 2021 skal De Grønnes landsmøte vedta et nytt partiprogram for stortingsperioden 2021-2025. Nå har programkomiteen skrevet et førsteutkast som sendes ut på høring i dag.

 

Førsteutkastet kan du lese på program.mdg.no. Der kan du også legge igjen kommentarer og reaksjoner på teksten.

 

Høringsrunden varer fram til 14. september. Partiets lokal- og fylkeslag, samt sideorganisasjoner og eksterne organisasjoner, sivilsamfunn og bedrifter, inviteres til å sende inn høringssvar. Minst fem medlemmer kan også sende høringssvar sammen, men enkeltpersoner kan ikke sende formelle høringssvar i denne runden.

 

Alle kan likevel vise sin mening på program.mdg.no, og diskutere programutkastet med andre der. Programkomiteen oppfordrer alle som vil gi høringssvar til å drøfte dem grundig i sine partilag eller organisasjoner, eller med andre meningsfeller og -motstandere, før de sendes inn.

 

– Grønn politikk blir best når vi lager den sammen, sier programkomitéleder Lage Nøst.

 

Teksten i førsteutkastet er ikke partiets vedtatte politikk. Partiprogrammet vedtas ikke endelig før etter andreutkastet som komiteen skal skrive til høsten har blitt behandlet av landsmøtet i 2021.

 

– Vi i programkomiteen gleder oss til konstruktive debatter og meningsbrytning om de viktigste spørsmålene i vår tid, og lover å delta i samtalen fram mot landsmøtet neste år, sier Nøst.

 

– Måtte de beste forslagene vinne, avslutter han.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle