En Transportplan for fremtiden

Da regjeringen la fram forslag til Nasjonal Transportplan våren 2021 var forventningene høye. I forkant slo Klima meldingen fast at utslippene fra transportsektoren skal halv eres innen 2030. Nasjonal Transportplan ble den første testen på om regjeringen ville følge opp sine egne målsetninger i praksis gjennom en nødvendig omlegging av samferdselspoli tikken. Slik ble det ikke.

 

Hulda HoltvedtHulda Holtvedt, nasjonal talsperson for Grønn Ungdom

 

MDGs alternative transportplan viser hvordan norsk samferdsel kunne sett ut om vi tok klimakrisa inn over oss. Vi har tatt utgangspunkt i regjeringens NTP for 2022 til 2033, men prioriterer jernbane til alle deler av landet, barnevennlige byer og tettsteder, og raskere omstilling til utslippsfri transport på land, i vann og i lufta. Med vår «Grøn NTP» viser vi i praksis hva det vil si å ta de tøffe grepene som må til for å kutte klimagassutslipp, ta vare på naturen og prioriterer mennesker før biler. Vi viser hva som er mulig hvis man tør tenke nytt og tenke bærekraftig: en transportplan for fremtiden

 

Her kan du lese vår nasjonale transportplan: Oppsummering / Hele planen

Oda Sofie PettersenOda Sofie Pettersen, førstekandidat for MDG i Agder

 

Ulrikke TorgersenUlrikke Torgersen, førstekandidat for MDG i Rogaland

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle