Arild Hermstad og Une Bastholm blir nye MDG-ledere

Arild Hermstad (51) og Une Bastholm (32) ble lørdag valgt som nye nasjonale talspersoner i De Grønne. Hermstad overtar etter Rasmus Hansson, etter å ha gått seirende ut av en kampvotering mot Farid Shariati.

– Mens andre politikere drømmer om flere biler og sydenreiser, drømmer vi om en verden der alle har nok til å være lykkelige, og Syden fortsatt er levelig. Bare vi grønne tør å sette miljø og mennesker foran overforbruk og profittjag, sier Hermstad.

Hermstad (51) er tidligere leder i Framtiden i våre hender, og var De Grønnes førstekandidat i Hordaland under stortingsvalget i 2017. Han har sittet i partiets Sentralstyre det siste året.

I motsetning til de øvrige partiene på Stortinget har ikke De Grønne én partileder, men to nasjonale talspersoner – en mannlig og en kvinnelig.

Une Bastholm (32) ble gjenvalgt som kvinnelig talsperson til stor applaus fra landsmøtesalen. Hun hadde ingen motkandidater. Bastholm har vært nasjonal talsperson for MDG siden 2016.

– Norge er fullt av folk som sier nei takk til plastposer, og som rydder strender, som kjører elbil, velger bort kjøtt én dag i uka eller tar lange reiser med to i stedet for fly, fordi de ønsker å bidra. Flertallet i Norge vil heller ha mer tid til hverande enn økt kjøpekraft, når de blir spurt. Derfor kan De Grønne bli et folkeparti! sa Bastholm i sin valgtale.

Nå gjør De Grønne seg klare for valget til neste år.

– Vi skal vinne valget og sikre enda flere grønne folkevalgte i 2019. Og vi skal være bedre rustet, og enda mer selvsikre, og klare til å forandre hvert eneste lokalsamfunn i dette landet for alltid, sier Hermstad.

Hermstad ble valgt med to tredjedels flertall – med 139 mot 67 stemmer. Fire stemmer manglet. Ingen stemte blankt.

 

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle