– Vi tar ikke av oss hatten for miljøsatsingen til Sigbjørn Johnsen

– Vi tar ikke av oss hatten for miljøsatsingen til Sigbjørn Johnsen

14. oktober 2013

Miljøpartiet De Grønne mener statsbudsjettet kjennetegnes av slett miljøsatsing og manglende evne til å prioritere.

– I åtte år har regjeringen holdt stø kurs mot økt oljeavhengighet. Dette budsjettet bare bekrefter denne utviklingen. Klimautfordringene tas ikke på alvor. Miljøsatsingen kommer for seint og blir for puslete, sier Hansson.

Bruken av oljepenger over statsbudsjettet øker med 11 milliarder for 2014. Samtidig fortsetter investeringene i petroleumsindustrien å øke.

– Regjeringen forsetter å lime oss fast til oljeavhengighet, i en tid hvor klimaendringene skjer i ekspressfart. Det hjelper lite at regjeringen holder seg innenfor handlingsreglen når de fortsetter å investere massivt i oljevirksomhet, sier Hansson.

Bevilgningene til jernbane økes med 4,2 milliarder kroner, men samtidig økes bevilgningene til vei med 1,7 milliarder kroner. Hansson mener dette vitner om manglende evne til å prioritere.

– Regjeringen har hatt rent flertall på Stortinget i åtte år. Da er det dumt at de venter med en skikkelig togsatsing til de slipper å gjennomføre den, sier Hansson.

– Vi tar ikke av oss hatten for klimasatsingen til Sigbjørn Johnsen. Dette budsjettet er ikke et stort klimaskritt for Norge, avslutter Hansson.

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny