Svensk partileder hjelper De Grønne i valgkampen

Svensk partileder hjelper De Grønne i valgkampen

26. august 2013

Mandag ettermiddag kommer partilederen for svenske Miljöpartiet de gröna, Gustav Fridolin, til Oslo for å bidra i valgkampen. Svensk media følger med på slep.

Mandag ettermiddag kommer partilederen for svenske Miljöpartiet de gröna, Gustav Fridolin, til Oslo for å hjelpe Miljøpartiet De Grønne med valgkampen. Svensk media følger med på slep.

– Norge trenger som Sverige et parti som setter barna og klimaet først. Nå er nordmennene i ferd med å gi seg selv et slikt parti, sier Fridolin.

Han peker på at De Grønne på flere meningsmålinger ligger an til å komme over sperregrensen, og at fremgangen kan hindre regjeringsinnflytelse for det høyrepopulistiske og innvandringsfiendtlige Fremskrittspartiet.

– Over hele Europa er De Grønne garantister for mangfold og humanisme. I Sverige tar vi som tredje største parti fighten mot høyrepopulismen i vårt valg neste år. I Norge forstår jeg at De Grønne kan bli garantisten mot innflytelse fra Frp i regjering. I det arbeidet hjelper jeg gjerne til.

Miljöpartiet de gröna er det tredje største partiet i Riksdagen, og ligger godt an på meningsmålingene foran parlamentsvalget i Sverige i 2014.

Fridolins skjema:
14:30 Ankomst, Oslo S
14:45 Studiebesøk på Forskningssenter, ENT3R ved Universitetet i Oslo,
16.00 Treff Gustav Fridolin (Karl Johan)
16.30 Gustav holder tale (Karl Johan)
17.00 Møte med pressen (Karl Johan)
17:30-18:30: Møte med De Grønnes medlemmer på Henriken Café, Wergelands vei 5

For kontakt og mer informasjon:
Anwahr Athahb, Pressekontakt for Gustav Fridolin, 0722-322271
Trude Blomseth Thy, internasjonal kontakt De Grønne +47 412 82 714

Foto: Johan Schiff / Miljöpartiet de gröna

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny