Nye talspersoner for Grønn Ungdom

10. mars 2014

På søndag ble Lage Nøst og Ingrid Ophaug Dahl ble valgt som nye talspersoner i Grønn Ungdom. Nøst tar over etter Hallvard Surlien, som gir seg etter to år som talsperson. 

– Jeg takker for tilliten til å heve stemmen på vegne av Grønn Ungdom. Jeg lover å gi alt jeg har i kampen for en rettferdig klimapolitikk, og for at den unge, grønne bevegelsen skal få det gjennomslaget i norsk offentlighet som klodens tilstand krever, sier Nøst.

Vil gjøre livet vrient for fossile makthavere

Nøst har tidligere vært leder i Grønn Ungdom Stavanger, sekretær for Miljøpartiet De Grønne i Stavanger, og har vært ordinært medlem av Grønn Ungdoms arbeidsutvalg siden oktober i fjor.

Ophaug Dahl ble gjenvalgt etter å ha sittet ett år som talsperson. Hun var også Miljøpartiet De Grønnes 2. kandidat i Hordaland under valgkampen i fjor.

– Jeg gleder meg til å bruke erfaringen jeg opparbeidet meg i valgkampen til å skolere fram flust med grønne ungdommer som kan løfte partiet til nye høyder i valgkampen i 2015. Fossile makthavere skal ikke få slippe billig unna, sier Ophaug Dalh.

Grønn ungdom stadig sterkere

Sammen med generalsekretær har talspersonene det øverste ansvaret for ungdomspartiet til Miljøpartiet De Grønne. Nasjonal talskvinne Hanna E. Marcussen gratulerer:

– Klimaendringer rammer oss alle, men det er de unge som vil bli hardest rammet. Derfor er det viktig at deres stemme blir hørt. Jeg er glad for at Grønn Ungdom vokser seg stadig sterkere. Det trenger norsk offentlighet, sier Marcussen.

De resterende som ble valgt til arbeidsutvalget var Anders Skyrud Danielsen (generalsekretær), John Jannesson (internasjonal kontakt), Anna Kvam (AU-medlem), Isa Maline Isene (AU-medlem), Andrea Søgnen Tveit (AU-medlem), Jens Hunsbeth Schreuder (AU-medlem), Mattis Ulvang (AU-medlem), Cecilie Næss (AU-medlem) og Kristin Viko Rasmussen (AU-medlem).

Grønn Ungdoms landsmøte ble avholdt i helgen. De valgte klimarettferdighet som politisk kampanje for høsten 2014, mens fokus for våren 2015 skal være grønn skole- og utdanningspolitikk.