Historisk skolevalg for De Grønne

Historisk skolevalg for De Grønne

04. september 2013

Miljøpartiet De Grønne gjorde et meget godt skolevalg. Resultatet ble 3,8 prosent, nesten en tredobling fra resultatet i 2011.

I går ble resultatene fra skolevalgene klare, og Miljøpartiet De Grønne gjorde et meget godt valg. Resultatet ble 3,8 prosent, nesten en tredobling fra resultatet 1,4 prosent i 2011.

I satsingsfylkene får De Grønne solide 7,5 prosent i Oslo, 4,9 prosent i Akershus, 4,2 prosent i Hordaland og 4,1 prosent i Rogaland.

– Jeg er kjempestolt over den fantastiske innsatsen Grønn Ungdom har gjort over hele landet, på valgtorg og i skoledebatter i denne valgkampen sier nasjonal talskvinne Hanna Marcussen.

Hun mener dyrevern og klimasaken har bidratt til den dramatiske økningen i oppsluttingen siden forrige skolevalg.

Grønn Ungdom og De Grønne har i år stilt i de fleste skoledebattene i Norge. Det beste resultatet kom på Steinerskolen i Stavanger med 36,7 prosent. Andre gode resultater er 14,5 på Persbråten VGS i Oslo og 11,9 prosent på Bergen Katedralskole.

– Det er av hensyn til de som er unge i dag vi jobber for å ta vare på miljøet. Derfor overrasker det oss ikke at vår politikk slår spesielt bra an hos ungdom, sier Ingrid Ophaug Dahl, nasjonal talsperson i Grønn Ungdom.

– Det er fantastisk gøy å se den store tilstrømningen av dyktige frivillige som har lyst til å bidra. Nå har Grønn Ungdom aktive fylkeslag i de fleste fylker, som har gjort en fantastisk jobb med å spre politikken vår. Når man står på og har en framtidsretta politikk er det mulig å få til veldig mye uten et påkosta valgkampapparat, sier Hallvard Surlien, som er den andre nasjonale talspersonen i Grønn Ungdom.

De to talspersonene gleder seg nå til valget 9. september.

– Meningsmålingene tyder på at vi vil gjøre et brakvalg. Alt det positive som skjer nå bekrefter at folk bryr seg om miljø, og at folk er klare for en miljøpolitikk som virkelig monner, sier Ingrid Ophaug Dahl.

Foto: Øyvind Aukrust

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny