Håper på videreføring av Kyotoavtalen

08. desember 2011


Klimaforhandlingene i Durban er nå inne i den siste og avgjørende uken. Miljøpartiet de Grønne har fortsatt ikke mistet troen på en videreføring av Kyotoavtalen.

Norge og EU har tidligere gjort det klart at de ønsker å forlenge Kyotoavtalen, men bare såfremt de andre landene forplikter seg til å inngå en ny avtale innen få år. Nå snakkes det imidlertid bare om hvor umulig det er å videreføre Kyoto, i stedet for å legge konkrete forslag på bordet.

– Det nytter ikke å spille russisk rulett med verdens klima. Norge er nødt til å gjøre det klart at vi ønsker en videreføring av Kyoto, selv om andre land ikke skulle binde seg til noen avtale nå, sier Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne i Miljøpartiet de Grønne.

Dersom Kyotoavtalen ikke videreføres etter 2012, vil verden stå uten noen avtale som regulerer verdens klimagassutslipp. Det i en periode vi i følge FNs klimapanel må redusere utslippene med opp til 40%.

– At rike land påtar seg betydelige utslippsforpliktelser er og må være et grunnleggende prinsipp i klimaforhandlingene, fordi det er de som har skapt problemet. Å handle nå er bokstavelig talt livsviktig for verdens befolkning, avslutter Marcussen,