Grønn framgang i Østfold

23. august 2012


Fra venstre: Sekretær Ole Bill, leder Morten Muggerud og kasserer May-Helén Væhle.

En grønn bølge skyller inn over Østfold. Onsdag kveld stiftet Miljøpartiet De Grønne (MDG) lokallag i Sarpsborg. 6 personer deltok på møtet, og det ble valgt et styre bestående av Morten Muggerud (leder), May-Helén Væhle (kasserer) og Ole Bill (sekretær).

Den nybakte lederen har bakgrunn fra Rødt, men meldte tidligere i år overgang til De Grønne.

– Jeg engasjerer meg i De Grønne fordi jeg vil være med på et vinnerlag. Jeg er en ingen superidealist, men heller en pragmatiker som vil se ting endre seg i praksis, sier Muggerud.

Han har fått med seg flere andre engasjerte grønne i lokallaget.

– Grunnen til at jeg har lyst til å engasjere meg i grønn politikk i Sarpsborg, er fordi jeg er interessert i utbedring av kollektivtilbudet, en mer human rusmiddelpolitikk og omlegging til et mer økologisk landbruk, sier nyvalgt styremedlem Ole Bill.

Et annet medlem som deltok på møtet var Marlene Martin, utdannet gartner og leder av Grønn Ungdom i Oslo.

– Jeg har bestemt meg for å flytte tilbake til hjembyen min Sarpsborg fordi jeg er lei av å være i Oslo og irritere meg over ting som skjer hjemme i Sarpsborg, uten at jeg kan være med på å påvirke det. Det er i Sarpsborg at hjertet mitt ligger, og jeg flytter tilbake for å bli lokalpolitiker for De Grønne, sier Martin.

De Grønne har allerede etablert lokallag i Moss og Halden, og fylkeslaget har nå i underkant av 100 medlemmer, noe som er en dobling på to år.

– Dette er starten på grønn bølge i Østfold, hvor Fredrikstad er neste by ut til å få sitt eget lokallag. Vi gleder oss til å få med flere på laget, sier Marte Guttulsrød, leder av Østfold MDG, som også var til stede.

Miljøpartiet De Grønne har opplevd en sterk vekst både i antall medlemmer og lokallag de siste årene, og har nå 80 lokallag og nesten 3000 medlemmer. Nye lokallag blir stadig dannet over hele landet.

Ønsker du å engasjere deg i MDG der du bor? Kontakt fylkes- eller lokallagslederen i nærheten av deg her, eller send en mail til mdg@mdg.no hvis du ønsker å starte opp et lag der du bor.

 

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny