Frykter våpenkappløp

08. november 2012

Foto Erik F. Brandsborg, www.flickr.com/photos/aktivioslo/4150360400/

Foto Erik F. Brandsborg, www.flickr.com/photos/aktivioslo/4150360400/

Landsmøtet i Norges Politiforbund vedtok i dag at politiet bør bevæpnes. – Mer våpen betyr mer utrygghet svarer Miljøpartiet De Grønne.

– Vi frykter at flere kriminelle miljøer vil svare med å utstyre seg med skytevåpen. Slik kan vedtaket bidra til et våpenkappløp mellom politiet og kriminelle miljøer, sier Hanna E. Marcussen, nasjonal talskvinne for Miljøpartiet De Grønne.

Med 73 mot 53 stemmer vedtok landsmøtet i Politiforbundet at forbundet skal jobbe for en generell bevæpning for norsk politi.

– Flere våpen betyr ikke at folk vil føle seg tryggere ute i gatene. Tvert imot. Vi frykter at dette vedtaket vil virke mot sin hensikt, sier Marcussen.

I Sverige bærer alle politifolk våpen. Der ble det avfyrt skudd i ulike 76 episoder i fjor. Til sammenlikning avfyrte norske politifolk bare ett skudd i samme periode.

– Vi mener det er en klar sammenheng mellom disse tallene. – Det er ikke noe spesielt ved kriminaliteten i Sverige som skulle tilsi at det er så store forskjeller mellom landene, sier Hanna E. Marcussen.

Også professor Johannes Knutsson ved Politihøgskolen er skeptisk til vedtaket. Ifølge NRK frykter professoren flere drap og flere traumatiserte politifolk hvis politiet bevæpnes.

Les mer om vedtaket på www.politiforum.no

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny