Rasmus Hansson

– Fremtidige generasjoner vil få gåsehud når de leser dette

07. oktober 2013

I dag ble regjeringserklæringen til den blåblå regjeringen lagt frem. – Fremtidige generasjoner vil få gåsehud. Jeg kan ikke huske sist miljø og klima ikke ble nevnt med ett ord under fremleggingen av en regjeringserklæring, sier Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne.

Hansson mener de ikke tar innover seg realitetene i FNs nye klimarapport som ble lagt frem for få uker siden.

– Etter en løfterik samarbeidserklæring som ga viktige havområder fire års pustepause fra oljeboring tråkker Erna og Siv klampen i bånn med en rekke virkemidler for å øke tempoet i norsk petroleumsvirksomhet.

FrP og Høyre har et mål om et lavutslippssamfunn innen 2050. Dette er for treigt og for lite ambisiøst mener Hansson.

– Dette må være en trist kveld for støttespillerne Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. De Grønnes jobb på Stortinget blir herved viktigere enn noen sinne, sier Hansson.

I presentasjonen av regjeringserklæringen ble ikke klima og miljøpolitikk nevnt med ett ord. Hansson mener at erklæringen dessverre må sees i lys av disse signalene.

– Hovedtrekkene i denne miljøpolitikken er en blåkopi av den rødgrønne fossilpolitikken. Forpliktende klimatiltak er totalt fraværende. Erna og Siv har ingen plan for å løse vår tids største utfordring, sier Hansson.

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny