De Grønne lukter på sperregrensen

De Grønne lukter på sperregrensen

12. august 2013

Miljøpartiet De Grønne får 3,8 prosent og to distriktsmandater i en en undersøkelse gjennomført av InFact for VG.

På en ny meningsmåling fra VG/InFact får Miljøpartiet De Grønne en rekordoppslutning på 3,8 prosent. De Grønne kan dermed få flere stortingsrepresentanter ved årets valg. Tirsdag åpner partiet valgkampen.

Partiet går i undersøkelsen frem 0,9 prosent fra siste rekordmåling i VG, og kaprer dermed to stortingsmandater. Partiet er er nå dobbelt så store som Rødt.

Det betyr også at De Grønne for alvor med også i kampen om de dyrebare utjevningsmandatene. Skulle De Grønne bryte sperregrensen kan partiet komme inn med mellom fem og ti mandater.

– Vi er nå det raskest voksende partiet i landet! Denne målingen viser at vårt mål om å bryte sperregrensen er innen rekkevidden. Valget kan bli et grønt brakvalg, sier nasjonal talskvinne Hanna E. Marcussen.

– Allerede nå er vi i gang med å endre det politiske landskapet. En stemme på oss vil gi en ny stemme på Stortinget. Vi trengs for å løfte miljø- og klimadebatten opp fra skyggens dal, sier Marcussen.

Tirsdag 13. august, klokken 11 åpner De Grønne valgkampen under Arendalsuka av Harald A. Nissen, De Grønnes nasjonale talsperson og 1. kandidat i Sør-Trøndelag, og Rasmus Hansson, 1. kandidat i Oslo.

Foto: Monica Løvdahl

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny