Mobiliserer miljøvelgerne

Mobiliserer miljøvelgerne

23. august 2013

Miljøpartiet De Grønne øker til 4 prosent og tre mandater i Poll of polls’ ukegjennomsnitt. De fleste velgerne kommer fra Ap.

I Poll of Polls’ ukesgjennomsnitt får Miljøpartiet De Grønne en oppslutning på 4,0 prosent, eller tre stortingsmandater, skriver NTB.

Ap er tilbake som landets største parti, men veksten bremses av De Grønne. Tallene viser ifølge Poll of Polls at det er Ap som avgir flest velgere til De Grønne blant alle partiene.

På sperregrensen

Miljøpartiet De Grønne øker oppslutningen fra forrige ukes gjennomsnitt på 3,6 prosent og 2,2 prosent uken før, og sneier med det sperregrensen.

Beregningene bygger på ni meningsmålinger som så langt er publisert denne uken: Gallup for TV 2, Sentio for Dagens Næringsliv, Norstat for NRK, Respons for Aftenposten, BT og Adresseavisen, samt fire målinger utført av InFact for VG.

Til sammen er De Grønne under sperregrensen på fire av målingene, og oppslutningen varierer mellom 2,9 prosent (Gallup) til 5,2 prosent (Respons).

I tillegg til De Grønne er samtlige småpartier på eller over sperregrensen.

Mobiliserer miljøvelgerne

Mikkel Storm Glomstein, partisekretær i De Grønne, mener det faktum at partiet tar så mange velgere fra Ap viser at folk er lei partiets fossile politikk.

– Dette er svært gledelig tall og bekrefter det vi har sagt gjennom hele valgkampen: Miljøpartiet De Grønne splitter ikke miljøvelgerne, vi mobiliserer dem.

Han gleder seg også over den grønne bølgen som nå skyller over landet.

– Før valget mente mange kommentatorer at klima og miljø ville forsvinne i valgkampen. Oppgangen De Grønne opplever viser det motsatte, at folk prioriterer neste generasjons livsgrunnlag over en ekstra bil i garasjen.

Foto: Monica Løvdahl

Våre 3 hovedsaker

Hold deg oppdatert på vårt grønne arbeid

Meny