MDG vil jobbe for et regjeringsskifte

MDGs landsstyre vedtok lørdag at MDG vil jobbe for et regjeringsskifte etter valget i 2021, og vil søke samtaler med Ap og SV først. 

- Ap og SV må levere på klima og natur for å ha vår støtte, men vi vil gi dem sjansen. Vi setter klima og natur først, og ingen kan regne med vår støtte hvis de ikke leverer på det, heller ikke Ap og SV, sier partileder Une Bastholm. 

Landsstyret understreker at MDG fortsatt er åpen for samarbeid på tvers av blokkene for å mest mulig grønn politikk, dersom Ap og SV ikke setter klima og natur høyt nok.

- Vi er et grønt parti, verken rød eller blå, og er åpen for å samarbeide på tvers av de tradisjonelle blokkene. Det er kun FrP vi helt utelukker formelt samarbeid med, sier Bastholm. 

Men det er ikke aktuelt for MDG å støtte et Høyre som gjør seg avhengig av FrP, understreker Bastholm:

- Erna Solberg har ikke levert på miljø. Hun har ledet en regjering som har kuttet utslipp i sneglefart, og bidratt til å rasere natur. Hun har i tillegg klistret seg til et FrP. Derfor vil vi gi Ap sjansen til å vise at de kan levere på vår tids største utfordring, sier Bastholm.  

- Hvordan makta mellom partiene fordeles er opp til velgerne, avslutter Bastholm.

Her er vedtaket MDGs landsstyre gjorde 28. november 2020: 

  • Klima- og naturkrisen truer liv og helse, og krever store, aktive og positive endringer av samfunnet. Norges neste regjering må sette klima og natur først, på en måte ingen norsk regjering har gjort før, og den må føre en politikk for et rettferdig, inkluderende og åpent samfunn. 
  • Dagens regjering har ikke ført en ansvarlig klima- og naturpolitikk. Derfor vil vi jobbe for et regjeringsskifte.
  • Miljøpartiet De Grønne vil først innlede samtaler med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti for å se hvilke resultater man kan få til for mennesker og miljø.
  • Ingen kan ta MDGs støtte for gitt. Vi er fortsatt et blokkuavhengig parti, som er åpne for samarbeid på tvers av blokkene for å få gjennomslag. Det er kun Fremskrittspartiet vi utelukker å sitte i regjering eller ha noe formelt samarbeid med.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle