Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

1. kandidat i Kristiansand

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe (f. 1974) er førstekandidat for Miljøpartiet de Grønne i Kristiansand. Marte er utdannet biolog og ansatt i Naturvernforbundet, hvor hun blant annet jobber med å hjelpe kommuner og privatpersoner å slutte med oljefyring. Marte har tidligere jobbet i Oikos økologisk Norge og Regnskogsfondet. Hun har også vært medlem av Bioteknologirådet i ti år. Hun har studert i Sør-Afrika, og er inspirert av afrikanske miljøvernere som Wangari Maathai.

Marte er veldig opptatt av sammenhengen mellom et mer miljøvennlig og mer menneskevennlig samfunn. For eksempel vil mere sykling i Kristiansand gi oss reinere luft, mindre støy, færre trafikkulykker og bedre folkehelse. Økologisk, lokal og sesongbasert mat er bra for klimaet, og kan i tillegg smake veldig godt. Det vet Marte, som to ganger har levd en hel måned utelukkende på mat fra Sørlandet og Skagerrak.

Hjertesaker:

Sykkel – Kristiansand er Norges beste sykkelby, med 10% sykkelandel. Marte vil stå på som en hest for enda flere sykkelveier, blant annet ny sykkelbro over Otra, sykkelvei fra Sødal til Kvarstein, sykkelvei ved Lauvåsen, og mange flere. Noen steder må bilene vike, for eksempel bør Lundsbroa reserveres for busser, syklister og gående. Kristiansand bør også tillate sykling i begge retninger i alle enveiskjørte gater. Og for øvrig er det en sabla dårlig ide å bygge ny motorvei rundt Kristiansand til 8 milliarder kroner. Tenk så mye kollektivtrafikk og sykkelveier vi kunne fått for de pengene!

Økologisk mat – Hvem er det egentlig som drømmer om en sprøytet gulrot? I København er 75% av maten som serveres i barnehager og sykehjem økologisk. Det er bare for Kristiansand å la seg inspirere. Marte mener økomat er best for både jorda, dyra og menneskene.

Bibliotek – Deilige oaser fulle av bøker og kunnskapsrike bibliotekarer. Og så atpåtil gratis. Bibliotekene er ikke-kommersielle frirom hvor alle er velkommen. Marte vil jobbe for å støtte og styrke alle bibliotekene i Kristiansand kommune.

Kontakt: