Lan Marie Nguyen Berg

1. kandidat i Oslo

Lan Marie Nguyen Berg (f. 1987) er De Grønnes 1.kandidat i Oslo. Hun har master ved Senter for Utvikling og Miljø ved Universitetet i Oslo og har jobbet i Utlendingsdirektoratet, Melafestivalen og CICERO Senter for klimaforskning.

Lan er fra Kolbotn og har bodd i Oslo siden 2007. Hun har lenge hatt et sterkt internasjonalt engasjement, med spesiell vekt på klimarettferdighet, og har blitt stadig mer opptatt av hva vi kan gjøre for miljøet lokalt. Hun har fulgt klimaforhandlingene i FN og er i dag blant annet skribent i bloggkollektivet Grønne jenter, som motiverer til miljø- og klimatiltak i hverdagen.

– Jeg brenner for å få trygge sykkelveier, ren luft og menneskevennlige byrom. Derfor vil jeg skrinlegge utbyggingen av E18 Vestkorridoren og bruke pengene på de som går, sykler og reiser kollektivt. Vi må ha færre biler i byen, ikke flere. Ny E18 vil gjøre Oslo til et dårligere sted å bo fordi den vil føre til mer biltrafikk, enda dårligere luft, høyere klimautslipp og gjøre det umulig å få trygge sykkelveier.

Hjertesaker:

  • Trygge sykkelveier
  • Færre biler
  • Ren luft

Sjekk ut Lan Maries blogg og følg henne i sosiale medier ved å følge linkene nedenfor!