Meld deg på

Folkemøte - Trenger vi et kollektivopprør for billigere billetter?

Meld deg på

Hvor

Vega Scene
28 Hausmanns gate
Oslo 0182
Norway

Linnea Zettergren

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

13.04.2023 KL.18:00

Velkommen til en spennende sofasamtale om hvorfor vi trenger et kollektivopprør for billigere billetter!

I Oslo gjennomfører vi nå den største utbyggingen av kollektivtilbudet siden T-banen ble bygget. Det gir resultater! Aldri før har flere reist kollektivt. Utslippene går ned og bylufta er renere enn på lenge, det vet vi er viktig for folk. Men vi gir oss ikke der; ikke bare skal kollektivtilbudet bli bedre, det skal også bli billigere! 

I forkant av lanseringen for billetten Reis så ønsker vi nå å invitere til en sofasamtale om hvorfor vi trenger et kollektivopprør for et enda billigere og bedre kollektivtilbud!

På besøk får vi: 

  • Arild Hermstad, partileder i MDG
  • Ingunn Gjerstad, leder for LO i Oslo 
  • Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel i Oslo (MDG) 
  • Jon Aleksander Prøitz, politikk- og medieansvarlig i Velferdstinget i Oslo og Akershus

med flere! 

Gjennom åtte år økte en Høyre-ledet regjering momsen på kollektivreiser med til sammen 50 prosent. Da er det ikke så rart at billettprisene i Norge har økt mest i hele Europa. Det skal vi gjøre noe med i Oslo, ikke minst i en tid der vi vet at alt blir dyrere og stadig flere har vanskeligheter med å få endene til å møtes. Da er kutt i prisene både et bra miljøtiltak OG et tiltak som kan virke sosialt omfordelende.

I april innfører byrådet i Oslo billetten Reis, som gir mer rabatt jo oftere du reiser, med opp mot ca 40 prosent. Neste steg blir å kutte prisen på måndeskort med minst 40 prosent. Vi jobber også for et nasjonalt reisekort til 499,- som dekker reiser i hele Norge, etter modell fra Tyskland. 

Vi sees på Vega Scene torsdag 13.04 kl.18! 

 

Link til Facebook: Folkemøte - Trenger vi et kollektivopprør for billigere billetter?

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle