Meld deg på

Kick off med Akershus MDG og workshop om grønt næringsliv!

Meld deg på

Hvor

Møteplassen - Lillestrøm bibliotek
5 Jonas Lies gate
Lillestrøm, Viken 2000
Norway

Nasrin Naimy

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

27.01.2024 KL.12:15

Nysgjerrig på grønn politikk, og hvordan vi skal klare å nå klimamålene innen 2030? Bli med kick- off og workshop med Akershus MDG!

Hvorfor er et reelt grønt skifte viktigere enn noen gang, og hva er status i Akershus MDG nå etter Viken-oppløsningen? Klarer vi å skape et bærekraftig samfunn innenfor planetens tålegrenser og i så fall hvordan?

Hvordan skal vi klare å skape et innovativt og grønt næringsliv, og hvilken rolle spiller Akershus, som Norges største fylke? Disse spørsmålene skal nestleder i MDG, Ingrid Liland, kommunikasjonssjef for MDG nasjonalt, Nils Mørk, og fylkesleder i Akershus, Øyvind Solum, prøve å svare på, sammen med deg og andre deltakere.

Sted:  Lillestrøm Bibliotek. Scene: Møteplassen
Dato: Lørdag 27 januar, kaffe fra kl.12.15. Arrangementet starter kl.12.30 og avsluttes 15.30
Påmelding: Gratis arrangement, påmelding nødvendig.

Lett servering.

Program

Kl.12:30 - 13:50

Oppstart av Akershus MDG - veien mot 2025

Hvorfor er det viktig å få gjennomslag for grønn politikk i Akershus? Fylkesleder Øyvind Solum innleder, og inviterer til en samtale om hva vi skal, hva vi vil og hvor vi skal gå

 • Hvor står vi etter kommunevalget i 2023? Innspill fra valgkampevalueringen og lokallag
 • Hvordan kan fylkeslaget tilrettelegge for lokallagenes behov? Hva trenger tillitsvalgte og folkevalgte i inneværende kommunestyreperiode 2023-2027, og hvordan kan vi samarbeide og bygge lag?
 • Hva skal til for å rigge oss på best mulig måte for stortingsvalget i 2025? Kommunikasjon, prioriterte saker og nasjonale programprosses
 • Hvordan skal vi klare å samarbeide tettere med Grønn Ungdom i fylket og i lokallag? v/fylkesleder i Akershus GU, Linnea Hovland Esnali

Kaffepause 10 min.

14:00-15:30

Workshop om grønt næringsliv.
Hvordan kommunene i Akershus og MDG bidra til utviklingen av sirkulære bedrifter, og god næringsutvikling?

 • Ingrid Liland, nestleder i MDG innleder om grønn og fremtidsrettet næringspolitikk, og dets samspill med levende lokalsamfunn i fremtidens nullutslippsamfunn.
 • Innlegg fra NHO Viken og Oslo - hva trenger bedrifter i Akershus for å omstille seg, og bidra til utviklingen av et sirkulært og bærekraftig næringsliv?
 • Innlegg fra Akershus Energi,  Frank Sagvik, direktør ny fornybar - «Energikrise, naturkrise og klimakrise – hva er dilemmaene og løsningene»

Kommunikasjonssjef i MDG, Nils Mørk leder sesjonen om hvordan Akershus kan bli et foregangsfylke for utvikling av et sirkulært næringsliv.

Workshop:  MDG lager nå fremtidens næringspolitikk for Akershus og lillestrøm, og vil gjerne vite hva som er viktigst for deg:

 • Hva tror du skal til for å gjøre norsk næringsliv grønnere og bærekraftig? Hva slags jobber håper du finnes for de som er barn i dag?
 • Hvilken rolle har sirkulærøkonomi om vi skal skape et bærekraftig samfunn med høyest mulig velferd og livskvalitet i et generasjonsperspektiv? 
 • Hvor enkelt er det å få reparert ting som blir ødelagt, synes du? Hva skal til for at du får reparert ting i stedet for å kjøpe nytt? 
 • Hva kan politikerne og næringslivet gjøre for at du og andre skal ta mer bærekraftige valg i hverdagem? Hva skal til for at hver enkelt av oss bruker mindre energi, forbruker mindre, kaster mindre og lever gode liv i et lavutslipps-og sirkulært samfunn?

 

Fylkesleder Øyvind Solum takker av og forteller kort om hvordan du kan engasjere deg i MDG

 

Programmet oppdateres fortløpende. Med forbehold om mindre endringer.

Møtet arrangeres i samarbeid med Lillestrøm MDG og Lillestrømbibliotekene.

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle