Meld deg på

Demokrati mot diktatur: En ny Kina-politikk for Norge

Meld deg på

Hvor

Chateau Neuf Oslo
Slemdalsveien 15
Oslo 0369
Norway

Carl Johansen

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

12.11.2022 KL.10:00

Kina vokser frem som en ny supermakt, men regjeringen har ikke oppdatert sin Kina-strategi siden 2007. I stedet styres Kina-politikken tilsynelatende etter felleserklæringen mellom Norge og Kina fra 2016, populært kalt Normaliseringsavtalen. Her settes diktaturets interesser i klartekst foran Norges, og norske myndigheter lover å ikke gjøre noe Kommunistpartiet kan komme til å mislike.

Hvordan påvirkes demokratiske land av Kinas fremvekst, og hva er konsekvensene for den globale maktbalansen og en regelbasert verdensorden? Hvordan skal vi ivareta våre verdier og interesser i møte med Kina? Hva bør en ny Kina-strategi for Norge inneholde?

Vi ønsker velkommen til en dag med taler, film og paneldebatter med Norges og noen av verdens fremste eksperter på Kina, EU, klima, handel, slavearbeid og menneskerettigheter!

 

Hele programmet og lenke til streaming her.

Dagen avsluttes med en spesialvisning av dokumentaren The Hong Konger, om den fengslede mediegründeren og demokratiaktivisten Jimmy Lai.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og vil bli streamet.

Sted: Lillesalen, Chateau Neuf, Oslo

Tidspunkt: 12. november kl. 10-20.00. Dørene åpner 9.30.

Arrangører:

Den norske Tibet-komité, Den norske Uighurkomiteen, Grønn liste, Hong Kongkomiteen i Norge, Miljøpartiet De Grønne, Norsk Taiwansk vennskapsforening.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle