Hanna Marcussen


Byutvikling | Presse: 984 76 040  E-post

Hanna E. Marcussen har siden 2015 vært byråd for byutvikling i Oslo kommune. Marcussen er en av Miljøpartiet De Grønnes mest erfarne politikere. Hun var nasjonal talskvinne for partiet fra 2008 til 2014, og har hatt mange forskjellige roller i partiet før hun ble byråd i 2015. Hun er opprinnelig fra Sandøya, og er utdannet arkeolog ved Universitetet i Oslo. Hun har også vært daglig leder i Bergfald miljørådgivere.

 

Tre hjertesaker:

Klima. Oslo er en av få steder i verden som fører en klimapolitikk i tråd med 1,5-grader ambisjonen. Byrådet i Oslo viser at det er mulig å føre en klimapolitikk i tråd med Parisavtalen. Det må vi fortsette med.

 

Byutvikling. Norske byer har i alt for mange år blitt utviklet på bilens og utbyggernes premisser. I Oslo har vi satt igang en grønn revolusjon innen byutvikling, hvor vi jobber med å gi byen tilbake til innbyggerne, gjennom å prioritere mer plass til mennesker og ved å sikre god medvirkning i utviklingen av byen.

 

Grønn innovasjon. Det må lønne seg å satse på grønt næringsliv i Norge. For å mobilisere folks skaperkraft og engasjement må vi gjøre det enklere å gjøre ideer om til virkelighet, drive små og mellomstore bedrifter og ha lokale virksomheter over hele landet, også i Oslo. Vi må slutte å bruke subsidier på gårsdagens oljeindustri, og heller gjøre det enklere og mer lønnsomt for gründere å bygge opp fremtidens arbeidsplasser.

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle