Meld deg på

Grunnleggande debattskulering for nybegynnarar (digitalt)

Meld deg på

Hvor

Digitalt
Lodin Lepps gate 1
Bergen 5003
Norway

Håkon Opedal

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

15.06.2023 KL.18:00

Velkomen til debattskulering for nybegynnarar!
Da de fleste ønsket å delta digitalt, er dette arrangementet endret til en digital samling! Meld deg på for å få møtelinken! Har du spørsmål eller utfordringer kan du ta kontakt med Håkon Opedal (tel.: 415 22 808 | e-post: [email protected])


Innleiing og struktur
Debatten er ein av dei viktigaste verktøyene i politikken. Men kva er eigentleg ein debatt? Korleis ser ein typisk debatt ut, og kvifor er dei så viktige i politikken? Dette vil vi undersøke i første del av kurset.

Korleis førebu innlegg og replikkar
Eit godt innlegg kan forme debatten og påverke høyrarane. Men korleis førebur ein seg best mogleg? Vi skal sjå på korleis ein effektivt kan strukturere argumenta sine, og korleis ein kan forberede seg på vanlege spørsmål eller argumenter som ofte kjem opp i debatter.

Framtoning og kommunikasjon
Ein god debattant kan ikkje berre argumentere godt, men også kommunisere effektivt. Vi skal sjå på ulike ting ein bør tenke på når ein skal formidle noko.

Korleis handtere uventa angrep, spørsmål eller argument
I ein debatt kan ein alltid vente det uventa. Vi skal sjå på korleis ein kan tenke på føtene og reagere effektivt på uventa angrep, spørsmål eller argument.

Hersketeknikkar
Hersketeknikkar brukas for å undergrave motstandaren i ein debatt. Vi skal sjå på nokre vanlege hersketeknikkar, og korleis du kan handtere dei om dei blir brukt mot deg.

Praktiske øvingar
Med kunnskapen vi har tileigna oss så langt, vil vi gjennomføre praktiske øvingar. Dette vil gi deg høve til å bruke det du har lært, og å få tilbakemelding. Dette er ein fin måte å sette læringa di på prøve!

Vårt mål er at du går frå denne skoleringa med ei djupare forståing for korleis debatter fungerer, og med praktiske ferdigheiter du kan ta med deg inn i dine eigne debatter. Vi gler oss til å sjå deg der!

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle