Meld deg på

Grønn EU-debatt #1

Meld deg på

Hvor

Zoom
Digitalt xxxx
Norway

Ingrid Fjellberg

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

23.08.2022 KL.21:00

Velkommen til Grønn EU-debatt! 

Bli med å utvikle MDGs holdning til spørsmålet om norsk medlemskap i EU. Vi inviterer til en rekke digitale debattmøter i regi av Internasjonalt utvalg i MDG, hvor vi vil ta for oss viktige områder ved EUs funksjon og virksomhet. I møtene vil vi få innledninger fra anerkjente fagpersoner etterfulgt av spørsmål, svar og debatt fra deltakerne.

Først ut er professor ved NTNU, Lise Rye, som skal snakke om EU-samarbeidet anno 2022: Hva har skjedd siden 1994 og vil et lite land kunne få innflytelse og forsvare seg i EU?

Møteleder er Karina Ødegård, fylkesleder i Viken MDG.

Det første møtet finner sted på Zoom tirsdag 23. august kl 21.00og du vil motta lenke etter at du har meldt deg på. Møteleder er Karina Ødegård, fylkesleder i Viken MDG.

 

Landsmøtet i mai 2022 fattet følgende vedtak: MDG mener den helt nye sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa som følge av krigen i Ukraina, sammen med den stadig mer akutte klima- og naturkrisen, hensyn til jobber i Norge og internasjonal solidaritet, tilsier at Norge nå må ta stilling til om vi skal søke medlemskap i EU. MDG skal aktivt bidra til å løfte en slik debatt.

 

Alle MDGere og andre interesserte er velkommen til å delta. Maks kapasitet er 300, så meld deg på via skjema på denne siden!

 

Hold av de andre debattene:


#2 Tirsdag 6. september: EUs Grønne giv: Virker EUs klima- og energipolitikk? Er EUs grønne mål mer troverdige enn Norges grønne mål? Kan 27 suverene kranglefanter gjennomføre løfter som suverene Norge ikke gjennomfører?

#3 Tirsdag 20. september: EUs utviklingspolitikk – fra hjelp til partnerskap?

#4 Tirsdag 4. oktober: EUs veikart for sirkulærøkonomi: djevelen i detaljene?

#5 Tirsdag 11. oktober: Hva gjør og hvordan jobber De Grønne i Europaparlamentet?

#6 Tirsdag 18. oktober: Fra jord til bord: Kan vi leve med EUs landbrukspolitikk? Matsuverenitet i WTO: EUs rolle

#7 Tirsdag 1. november: EUs fiskeripolitikk - venn eller fiende?

#8 Tirsdag 15. november: EUs sikkerhets- og forsvarspolitikk: Hvorfor det? Brexit, Ungarn, Tsjekkia, en lang Ukrainakrig osv: Henger EU sammen i 2035? Spiller det noen rolle for Norge og bør vi gjøre noe for å bidra?

#9 Tirsdag 29. november: EU og big tech: Evner EU å stagge digitale giganter?

#10 Tirsdag 13. desember: EU, Norge, sjølråderett og demokratiunderskudd: Mer eller mindre, i eller utenfor EU? Hva ivaretar sjølråderetten best i 2025 og 2035? Er det å avgi makt til overnasjonale enheter for å oppnå nasjonale mål ensbetydende med å miste sjølråderett?

#11 Tirsdag 10. januar: EUs betydning for personvern og arbeidsmiljø

I perioden januar til mai oppfordres lokal- og fylkeslag til å holde egne diskusjoner og debatter i format og omfang de selv ønsker, foruten å lande på et standpunkt eller innstilling.

 

Ser du ikke knappen for å melde seg på? Kanskje du først må trykke på knappen helt nederst (i det grønne feltet) for å godta cookies. Ser du den fortsatt ikke, kan du prøve å zoome litt ut ved å holde nede Ctrl og trykke på minustegn/bindestrek.

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle